100 mkb-leningen in oktober verstrekt bij Funding Circle

Bij Funding Circle Nederland is, volgens dhr. Jeroen Broekema, (directeur van dezelfde firma) de mijlpaal van 100 mkb-leningen in één maand dan eindelijk behaald. En Jeroen verwacht dat dit record deze maand (november) al wel verbroken kan worden.

Funding Circle is een crowdfunding platform waarop institutionele beleggers leningen verstrekken aan mkb’ers. Het platform gaat al eventjes mee. Sinds 2010 kunnen ondernemers uit het Verenigd Koninkrijk namelijk al op dit platform terecht voor leningen. In Nederland is het bedrijf nu zo’n 2 jaar actief en wordt het een steeds belangrijkere speler en een concurrent voor bijvoorbeeld Spotcap, waar ondernemers ook eenvoudig een zakelijk krediet kunnen afsluiten.

100 mkb-leningen ter waarde van 5 miljoen euro

Funding Circle Nederland heeft in oktober 2017 maar liefst voor 5 miljoen euro aan leningen verstrekt aan het midden en kleinbedrijf. In totaal werden er 100 zakelijke leningen verstrekt. Funding Circle is vooral in het Verenigd Koninkrijk een belangrijke speler. De groeicijfers van de Nederlandse tak zijn echter ook niet mis. Het lijkt erop dat het platform in Nederland dan ook eindelijk zijn potentieel laat zien. Hoe lang duurt het nog voordat de hegemonie van de Nederlandse banken verbroken wordt?

Grootste crowdfundingplatform voor ondernemers van Nederland?

100 mkb-leningen in oktober verstrekt bij Funding CircleIs Funding Circle in Nederland het grootste platform voor crowfunding leningen? Gelet op het aantal zakelijke leningen dat in oktober is verstrekt wel. Mkb’ers kunnen tot maximaal €250.000 lenen via dit platform. Wat dat betreft wijkt het platform af van traditionele banken zoals de ondernemersbank ABN Amro. En het laat institutionele beleggers leningen verstrekken. Dat betekent dat niet ieder zakelijk krediet wordt aangeboden aan de crowd.

Nog maar een klein Nederlands marktaandeel

In Nederland telt Funding Circle natuurlijk nog steeds niet echt mee. Want met een marktaandeel van één procent hoeven de banken nog niet echt te vrezen voor hun monopolie. Toch groeit het platform razendsnel en zou het financiële landschap er over een aantal jaren zomaar eens anders uit kunnen zien. In oktober is namelijk in totaal maar liefst 5 miljoen euro extra verstrekt aan leningen dan in de maand daarvoor. En in november wordt dit record waarschijnlijk verbroken…. Bent u ondernemer en heeft u nieuw vermogen nodig voor uw bedrijf? Op Leningen.nl kunt u ook zakelijke leningen met elkaar vergelijken en afsluiten.

0 comments… add one

Leave a Comment