2017 wordt een recordjaar voor kredietverstrekkers

Er lijkt maar geen einde te komen aan de positieve berichten van kredietverstrekkers. De Telegraaf publiceerde deze week een bericht waaruit blijkt dat Nederlanders zich steeds vaker in de schulden durven te steken. Kredietverstrekkers in Nederland geven te kennen dat ook in het derde van kwartaal van 2017 weer een recordaantal leningen werd aangevraagd. Dat merken ze o.a. bij Ambtenarenlening.nl.

Niet eerder zo veel aanvragen voor leningen

Nog niet eerder stroomden er bij Ambtenarenlening zoveel leningaanvragen binnen als in het afgelopen kwartaal van 2017. Het derde kwartaal gaat daarmee de boeken in met een nieuw record voor deze kredietverstrekker. Dat zegt een woordvoerder van de VFN. Hij reageert op de haast extreme cijfers die de kredietverstrekker voor ambtenaren deze week publiceerde.

Ondanks zomervakantie een recordaantal lening aanvragen

Normaal gesproken keert de rust bij banken en kredietverstrekkers in het derde kwartaal terug. Het aantal aanvragen voor leningen neemt dan sterk af vanwege de zomervakantie. De maanden juli, augustus en september noemen ze dan ook zwak. Maar in het derde kwartaal van 2017 werden er juist veertig procent meer aanvragen ingediend dan in hetzelfde kwartaal vorig jaar. En dat is op z’n minst opmerkelijk….

Toename consumentenvertrouwen

Ook andere kredietverstrekkers kenden een enorm druk kwartaal. Dat liet de VFN deze week weten. Op dit moment zijn er nog geen concrete cijfers voorhanden. ‘Omdat het vertrouwen van consumenten in de economie toeneemt, nemen ook het aantal leningaanvragen sterk toe’, aldus de woordvoerder van de VFN. Daarnaast zou ook de lage rente een rol spelen. Dat zegt Richard Jägers. Hij is vennoot bij de organisatie achter de kredietverstrekker Ambtenarenlening. Hij verhaalt: ‘Kennelijk willen consumenten nu nog profiteren van de extreem lage leenrentes”.

Rente leningen 201

7

Op de website Leningen.nl kunt u vanuit uw luie stoel gemakkelijk en snel online leningen vergelijken op basis van de actuele leenrente 2017 en afsluiten. Wij bemiddelen niet in leningen. Ook kunnen we u niet adviseren over geld lenen. Wél werken we dagelijks de website bij en plaatsen we waardevolle informatie over geld lenen op de site. Zodoende bent u zelf in staat een goede keuze te maken en kan u gratis gebruik maken van onze onafhankelijke lening vergelijker.

0 comments… add one

Leave a Comment