Aantal leningen voor auto stijgt met 32 procent!

Geldshop onderzocht met haar ‘Autolening Onderzoek’, een jaarlijks terugkerende peiling, hoe vaak de autolening in 2017 werd afgesloten. Wat blijkt? Het aantal leningen voor auto’s steeg in 2017 enorm met 32 procent.

De autolening is met name populair bij jongeren. De hoogte van de financieringen is echter wel gedaald. In vergelijking met 2016 lenen mensen gemiddeld voor een autolening 9.154. Dit is een daling van 337 euro t.o.v. het jaar daarvoor.

Gemiddelde leenbedrag daalt opnieuw

Er zijn door Geldshop dit jaar opnieuw vele duizenden aanvragen voor autoleningen onderzocht. Het blijkt dat in de eerdere 8 maanden van 2017 het gemiddelde leenbedrag voor een auto dat werd aangevraagd is gedaald naar 9.154. Dat is opnieuw een daling. Ook in 2016 ontdekte Geldshop dat het gemiddelde leenbedrag al daalde t.o.v. 2015. In 2016 daalde het al met 16%.

Doordat consumenten kennelijk minder geld lenen en minder hoge leningen aanvragen, heeft dit ook consequenties voor het aantal afwijzingen van kredietverstrekkers. In 2017 werden er minder leningaanvragen afgewezen. In 2017 zijn er 49% minder leenaanvrage afgewezen in vergelijking met het voorgaande jaar over de eerste 8 maanden.

Ouderen lenen meer geld en jongeren vaker


Uit het onderzoek komt ook naar voren dat jongeren vaker een autolening afsluiten. En ouderen vragen het hoogste bedrag aan. Met jongeren doelt Geldshop op jongvolwassenen van de leeftijdscategorie 18 tot 30. Deze categorie vraagt gemiddeld de laagste leenbedragen aan: 7.778 euro. Het heeft er schijn van dat veel van deze jongeren nog thuiswonend zijn. Ouderen (51 tot 64 jaar) lenen vaker hogere bedragen. Het gemiddeld leenbedrag van deze groep mensen is 11.805 euro.

Autolening vergelijken via Leningen.nl

U kunt op Leningen.nl zelf ook een autolening afsluiten. Vergelijk daarvoor wel eerst de aanbieders op onze website met elkaar. U kunt gratis gebruik maken van onze lening vergelijker voor autoleningen. De meeste populaire autolening is de persoonlijke lening. Het doorlopend krediet wordt steeds minder vaak aangevraagd voor de financiering van auto’s.

0 comments… add one

Leave a Comment