Alweer de duizendste lening door Funding Circle in december verstrekt

Een tijdje geleden informeerden we u al over het 100ste krediet dat door Funding Circle Nederland in oktober 2017 werd verstrekt. Funding Circle maakt in een korte tijd een enorme groei door. Het leenplatform heeft zich vooral gespecialiseerd in het uitlenen van kredieten voor mkb’ers en grote bedrijven. In december werd alweer de 1000ste lening afgesloten bij Funding Circle Nederland. In totaal heeft de kredietverstrekker ongeveer 50 miljoen euro uitgeleend in het lopende jaar.

Mkb-leningen zonder onderpand

 Bij vrijwel geen enkele andere kredietverstrekker kunnen ondernemers geld lenen zonder dat er een onderpand tegenover staat. Bij Funding Circle is dat wel mogelijk. Bedrijven kunnen bij deze zakelijke leningaanbieder leningen afsluiten tot maximaal €250.000. Ook moet men kunnen aantonen minstens 2 jaar te bestaan en een omzet van minimaal €30.000 hebben. Een onderpand is dan wel geen vereiste. Wel moet u als ondernemer persoonlijk borg staan voor een zakelijke lening. Uw jaarcijfers bepalen voor een belangrijk gedeelte de hoogte van de rente.

Aantal zakelijke leningen verdubbelen

Met Funding Circle gaat het meer dan goed. Voor het eerst sinds de oprichting werden er in één maand 100 leningen afgesloten (oktober 2017). Dat aantal leningen waren goed voor zo’n 5 miljoen euro. In de maand daarna werd voor zo’n 1 miljoen euro aan leningen afgesloten. Volgens Daniel Vergne, hij is Head of Collections & Recoveries bij Funding Circle Nederland, kan de huidige groei zeker doorzetten. Daar is tenminste alle ruimte voor. Ten opzichte van 2016 zijn de cijfers verdubbeld. Dat wil Funding Circle jaar op jaar realiseren.

Ook kleine eenmanszaken bereiken

Funding Circle richt zich niet alleen op de grotere mkb-bedrijven. Ook de kleinere eenmanszaken kunnen bij deze zakelijke leningaanbieder een lening afsluiten. Toch weten de kleinere eenmanszaken hun weg naar Funding Circle nog niet echt te vinden. En daarin kan het bedrijf nog flink groeien, aldus Daniel.

Toch heeft het ook zo zijn voordelen dat de eenmanszaken zich niet massaal tot deze kredietverstrekker wenden. Want “veel harder dan de huidige groei moet het zeker niet gaan”, vertelt Daniel Vergne. “De groei moet niet ten koste gaan van de kwaliteit van het klantcontact”. Aan marketing wordt niet meer geld uitgegeven maar de naamsbekendheid neemt wel toe.

Volgens Daniel is dat de kracht van Funding Circle. Als ondernemer heeft u voor een zakelijk krediet ook bij Spotcap meer kans van slagen. Daar kwam Investeerders.nl achter.

0 comments… add one

Leave a Comment