Ambtenarenlening

Ambtenarenlening afsluiten? Nederland telt honderdduizenden ambtenaren. 900.000 om (bijna) precies te zijn. Een ambtenaar verricht een deel van een overheidstaak. In Nederland werken ambtenaren voor de Rijksoverheid, de provincie, politie, een gemeente of bij andere instellingen die door de overheid (of een semi-overheid) worden beheerd.

Ook onderwijzers kunnen in dienst zijn van de overheid. Ambtenaren lenen natuurlijk ook geld. Zij kunnen het allerbeste kiezen voor een speciale ambtenarenlening. Meer informatie over deze bijzondere lening voor ambtenaren vindt u hieronder.

Wat is een ambtenarenlening?

Maar nu de vraag: Wat is een ambtenarenlening? Dit is een nieuw soort lening die men bij onder andere  Ambtenarenlening.nl kan afsluiten. ‘Onder andere’ dus. Want meerdere Nederlandse kredietverstrekkers adverteren hiermee. Alleen ambtenaren kunnen geld lenen met deze speciale lening aanvragen.

Wat is het voordeel van zo’n specifieke ambtenaren financiering?

Dat is een goede vraag. Waarom zou u als ambtenaar een ambtenarenlening aanvragen? Wat maakt deze financiering anders dan alle andere? Nu moet u weten dat een ambtenaren lening in wezen niet veel verschilt met reguliere leningen, leningen die iedereen kan afsluiten. De ambtenarenlening is dan ook gewoon een persoonlijke lening of een doorlopend krediet.

De ambtenarenfinanciering is nuttig voor iedere ambtenaar die op zoek is naar een goedkopere lening. Deze leningen zijn dan ook voordeliger en men kan, als ambtenaar, geld lenen tegen veel gunstiger voorwaarden.

Waarom worden ambtenaren door kredietverstrekkers voorgetrokken?

Of je kan spreken van voortrekken, dat is natuurlijk de vraag. Wel is het een feit dat ambtenaren (over het algemeen) meer zekerheid bieden voor een bank. Ze zijn vaak zeker van hun baan én uit allerlei onderzoeken blijkt dat ambtenaren zeer betrouwbare betalers zijn. D.w.z. dat ze een beter betaalmoraal hebben dan gemiddeld.

Banken lenen maar wat te graag geld uit aan deze groep werkenden. Een kredietbemiddelaar zoals Ambtenarenlening.nl speelt daar handig op in. Zij behandelen uitsluitend leningaanvragen van ambtenaren. Daarvoor werken ze samen met een aantal kredietverstrekkers. Overigens hebben ook de partners van ambtenaren recht op deze lening. En datzelfde geldt voor semi-ambtenaren.

Diverse soorten ambtenarenleningen voor ambtenaren

Zoals we hierboven al schreven, hebben ambtenaren bij banken en kredietaanbieders een erg goede reputatie opgebouwd. Ze betalen doorgaans trouw hun leningen terug én daarbij hebben ze een hoge baangarantie.

Omdat geldverstrekkers minder risico lopen bij het verstrekken van kredieten aan ambtenaren, rekenen ze minder of geen risico-opslag. Dat betekent dat de ambtenaar geld kan lenen tegen een lager rentevoet. Daarom zijn ambtenarenleningen in de regel veel goedkoper. Er zijn verschillende soorten ambtenarenleningen voor ambtenaren.

U kunt deze in de vorm van een persoonlijke lening of doorlopend krediet aanvragen, en wel bij een gespecialiseerde kredietverstrekker zoals Ambtenarenlening.nl. Maar ook bij andere kredietaanbieders zoals Freo, Frisia, VDZ, Kredietconcurrent en ga zo maar door.

De persoonlijke lening (PL)

De persoonlijke lening, ook wel afgekort met ‘PL’, is één van de meest populaire leenvormen in Nederland. U kunt zelf het leenbedrag bepalen en u kiest voor een vaste looptijd. Nog vóór de einddatum verstreken is, lost u de lening af.

Het voordeel van deze lening is dat de rente vast staat. Omdat deze niet wijzigt, betaalt u maandelijks altijd een vast bedrag aan aflossing en rente. Dit noemt men een maandtermijn. Als ambtenaar kunt u doorgaans tot maximaal 75.000 euro lenen bij een persoonlijke lening. Een looptijd tot 120 maanden is het maximum.

Tegenwoordig mag u overigens boetevrij extra geld aflossen. De persoonlijke lening is een betrouwbare lening. U weet waarvoor u tekent. De rente wijzigt niet tijdens de looptijd en u lost gegarandeerd af!

Het doorlopend krediet (DK)

Het doorlopend krediet is een consumptief krediet dat oneindig lang kán doorlopen. Dat wil zeggen dat u de afgeloste bedragen altijd weer opnieuw kunt opnemen. Ambtenaren kiezen vaker voor de persoonlijke lening dan voor het doorlopend krediet.

Overigens wordt het doorlopend krediet óók door ‘gewone werknemers’ steeds minder vaak aangevraagd. Maar dat terzijde… U kiest bij dit krediet ook weer een leenbedrag. U krijgt dit geldbedrag niet in één keer op uw rekening gestort. U kan namelijk gebruik maken van een kredietlimiet. Dat betekent dat u, wanneer het u uitkomt, gedeelten daarvan kan opnemen.

ambtenarenlening online afsluitenAlleen over het bedrag dat u opneemt betaalt u rente. U lost wel maandelijks een gedeelte daarvan af, maar u heeft de vrijheid om afgeloste bedragen weer opnieuw op te nemen. Het kan daarom lastig zijn om de schuld voor een bepaalde einddatum volledig terug te betalen. Een nadeel is ook da de rente kan variëren. De bank hanteert namelijk een variabele rente.

Daarom kan geld lenen met een doorlopend krediet na verloop van tijd duurder worden.

U bent ambtenaar? Lucky you! U kan goedkoper geld lenen…

Als ambtenaar bent u extra goedkoop uit met een speciale ambtenaarlening. Banken berekenen namelijk een hoger rentepercentage voor consumenten die hun krediet niet tijdig aflossen. Ambtenaren staan daarentegen bekend als trouwe betalers. Omdat ze een betere betalingsmentaliteit hebben dan gemiddeld, rekenen banken minder of geen risico-opslag. Uw rentepercentage is dus ‘opslagvrij’. Lucky you!

Voordelen ambtenarenlening:

  • Snellere acceptatie door de geldverstrekker.
  • Gunstige leenvoorwaarden.
  • Goedkoper geld lenen omdat u geen risicogeval bent.

Nadelen:

  • Alleen geschikt voor ambtenaren (en de partners daarvan) en semi-ambtenaren.
  • De voorwaarden kunnen tijdens de looptijd wijzigen indien u geen ambtenaar meer bent.

Voorwaarden lening voor ambtenaren

Werkt u in de publieke sector? Dan komt u in aanmerking voor de ambtenarenlening. Werkt u bij de overheid, de provincie of bij de gemeente als gemeenteambtenaar? Dan kunt u goedkoper geld lenen met een lening voor ambtenaren.

Dat geldt ook voor ambtenaren die werken bij de politie, het waterschap, in het onderwijs of als medewerker in de zorg. Partners van ambtenaren kunnen ook een ambtenarenkrediet aanvragen. De meeste (semi-)ambtenaren sluiten hun lening af via Ambtenarenlening.nl.

Over Ambtenarenlening.nl

Ambtenarenlening.nl is géén kredietverstrekker maar een bemiddelaar in ‘ambtenaar krediet’. Ze werken anders dan de meeste kredietbemiddelaars, namelijk op basis van ‘execution only’. Ze bemiddelen tussen u als ambtenaar en de kredietverstrekker. U ontvangt van Ambtenarenlening.nl géén advies. Dat betekent dat u het voor adviezen elders moet zoeken.

Offerte ambtenaar lening aanvragen

Het afsluiten van een ambtenaar lening is eenvoudig en kan geheel online geschieden. U vult bij bovenstaande bemiddelaar (of een andere partij) uw gegevens in. Vervolgens krijgt u online een lijst met een aantal offertes van kredietverstrekkers toegestuurd.

U maakt, na de offertes zorgvuldig te hebben doorgenomen, een keuze. Zij brengen u vervolgens in contact met de desbetreffende kredietverstrekker, waarna uw aanvraag verder in behandeling wordt genomen. Het voordeel van het afsluiten van een lening via Ambtenarenlening.nl is vooral dat u leent tegen de laagste leenrente van Nederland. Tevens betaalt u geen extra kosten zoals advies- en afsluitkosten!