Autolening

Goedkope autolening

Via Leningen.nl vind u eenvoudig de beste informatie over leningen voor een auto van uw keuze aan. Een autolening afsluiten doet u met uw verstand. Laat uw emotie nooit de doorslag geven! Want u zit waarschijnlijk voor een langere periode aan uw nieuwe financiering vast.

Het zou jammer zijn als u spijt krijgt van een emotieaankoop. Lenen voor een auto? Ga dan eerst op zoek naar de juiste leenvorm en maak dan pas een afspraak met de autodealer.

Autolening afsluiten voor een nieuwe auto verstandig?

“Is het afsluiten van een nieuwe lening verstandig?” Wij hebben natuurlijk geen weet van uw financiële en persoonlijke situatie. Onze stelregel is altijd: Als u geen geld kan sparen voor een nieuwe auto, dan kunt u maandelijks ook geen geld opzij zetten voor de afbetaling van een lening. Leen nooit geld als u geldproblemen heeft.

Een auto op afbetaling kopen is echter voor de meeste mensen geen probleem. Zorg er wel voor dat u de juiste lening afsluit. Bijvoorbeeld een persoonlijke lening. Met een dergelijk krediet voor auto’s bouwt u veel zekerheid in én u kunt de looptijd daarvan afstemmen op de economische levensduur van uw nieuwe of tweedehands bolide.

Soorten autoleningen

Welke autolening kiezen? Hieronder praten we u bij over de soorten leningen die er zijn. Welke lening u ook kiest voor een personenauto, het is altijd belangrijk om de juiste dagwaarde als uitgangspunt voor een autolening te nemen. Met een goedkopere auto vallen de kosten van uw financiering lager uit.

Het is niet zo’n slecht idee om met de autodealer te onderhandelen over de aankoopprijs. Als dat niet mogelijk is, dan kunt u wellicht uw oude auto inruilen of een goedkope wagen importeren uit het buitenland. Geld lenen voor een wagen kan met de volgende financieringsvormen.

Auto aanschaffen met persoonlijke lening

De persoonlijke lening (afgekort: PL) staat met stip op nummer 1 als het gaat over de beste autolening. Sterker nog, vrijwel alle financieringen voor auto’s zijn persoonlijke leningen. Het totale leenbedrag wordt in één keer uitgekeerd en daarmee schaft u de wagen aan. Bij deze autolening staat alles vast.

Het leenbedrag, de rente die u moet betalen (u betaalt een vaste rente), de looptijd en daarom ook de hoogte van de maandtermijnen (aflossingen). De auto is de onderpand voor de ontlener. Wel is het voertuig direct uw eigendom. Als de looptijd is verstreken en de geldlening is afgelost, dan wordt u ook juridisch eigenaar van het object.

Bepaal de looptijd a.d.h.v. de economische levensduur van de auto. Als u in de toekomst namelijk toe bent aan een nieuw exemplaar, dan zit u niet meer vast aan een autofinanciering.

Doorlopend krediet als autofinanciering voor een auto

Geld lenen voor een auto met een doorlopend krediet is ook een mogelijkheid. Al is dit niet de meest ideale leenvorm daarvoor. De rente bij een doorlopend krediet is namelijk variabel. De leenrente kan dus plotseling stijgen waardoor u opgescheept zit met een duur autokrediet. Doorlopende kredieten zijn wél zeer geschikt om af te sluiten samen met een persoonlijke lening. Autobezitters sluiten dit krediet soms af om onverwachte autokosten op te kunnen vangen.

Groene autolening

Voorheen kon men ook een groene autolening afsluiten. Daarmee kon een zuinige, elektrische auto worden gefinancierd met fiscale voordelen. Helaas kunnen particulieren geen geld meer lenen voor een auto met deze lening.

Een nieuwe auto rijden met privé lease

Wilt u in de nieuwste personenauto rijden voor een vast bedrag per maand? U kunt dan een auto leasen met privé lease. Het voordeel daarvan is dat alle kosten inbegrepen zijn. Zo komen de onderhoud- en reparatiekosten voor rekening van de leasemaatschappij. En u hoeft zelf geen autoverzekering af te sluiten of wegenbelasting te betalen.

De leasemaatschappij blijft wel eigenaar van het voertuig. In feite huurt u een auto voor een vast maandbedrag. U heeft soms de mogelijkheid om de leaseauto na afloop van de looptijd over te nemen. Maar u kunt er ook voor kiezen om eens in de zoveel jaren van auto te wisselen.

Auto kopen op afbetaling

Bij vrijwel iedere autodealer heeft u de mogelijkheid om een auto te kopen op afbetaling. Wij zouden dit zelf nooit doen. U sluit een zeer dure lening af terwijl u zelf ook gewoon op zoek kunt gaan naar een goedkope leningaanbieder.

Autolening vergelijken! Maar hoe dan?

autolening afsluiten, maar welke lening is geschikt?Hoe een autolening het beste vergelijken? Online zijn er veel mogelijkheden om autoleningen met elkaar te vergelijken. Gebruik een online vergelijkingstool of vraag zelf bij een aantal banken of kredietverstrekkers een offerte aan. Trouwens, de hoogte van de lening is meestal van invloed op de rente. Als u een hoger kredietlimiet afspreekt, dan staat daar meestal een lager rentetarief tegenover.

Bij het berekenen van uw maximale autolening letten kredietverstrekkers o.a. op uw leeftijd, de inkomenssituatie, eventuele kredieten die u nog moet afbetalen en uw kredietverleden. Geld lenen voor een auto met een negatieve BKR-registratie is niet mogelijk. Bij sommige kredietverstrekkers bent u verplicht om een verzekering af te sluiten bij een autolening. Bijvoorbeeld een overlijdensrisicoverzekering. Dit zorgt voor een iets hogere rente.

Voordelig geld lenen voor een tweedehands voertuig

Waarom zou u een nieuwe auto kopen als u ook goedkoop in een tweedehands wagen kan rijden? Er zijn voldoende occasions beschikbaar die u voor weinig geld kunt overnemen. En ook daarvoor kunt u gewoon geld lenen.

Goedkoop een auto financieren

Via Leningen.nl kunt u heel snel en eenvoudig online de goedkoopste autofinanciering berekenen en aanvragen.