Consumentenbond concludeert: prepaid creditcard te duur

De consumentenbond blijkt totaal geen fan te zijn van prepaid creditcards. Ze vinden deze kredietkaarten niet alleen erg klantonvriendelijk maar vooral erg duur.

Consumentenbond kon niets anders dan tot deze conclusie te komen

De consumentenbond zette onlangs allerlei aspecten van de debitcards, zoals ze ook wel worden genoemd, op een rij. En kon vervolgens niets anders dan tot deze ferme conclusie te komen. Voor onze lezers die niet weten wat een prepaid creditcard is, geven we hieronder een korte uitleg over deze kaart.

Wat is eigenlijk een prepaid creditcard en wat zijn de voordelen?

Wat is een prepaid creditcard? Dit zijn eigenlijk geen creditcards maar kaarten die u zelf kunt opladen met geld. U stort op de betaalkaart een bedrag naar keuze (dit is meestal wel gemaximaliseerd). U kunt zowel online als fysiek met een prepaid kaart betalingen doen. U betaalt dus niet met een voorschot maar gewoon met uw eigen geld. De prepaid creditcard is ideaal voor mensen die geen gewone creditcard kunnen aanvragen, zoals studenten of mensen met een negatieve BKR-registratie. Ook kunt u zich niet in de schulden steken. Met een prepaid kredietkaart hoeft u dus geen rente te betalen. Wel betaalt u doorgaans een eenmalige jaarbijdrage en bepaalde kosten per transactie of geldopname. En juist die kosten vind de consumentenbond totaal niet in verhouding staan en veel te hoog.

Hoge bijkomende kosten volgens de consumentenbond


Zoals we al schreven is de consumentenbond erg duidelijk tegen de prepaid creditcard. De kaarten zijn erg klantonvriendelijk. Daarover in het volgende kopje nog enige uitleg. Maar de kosten zijn volgens de bond het grootste probleem. Zo is de jaarlijkse bijdrage niet alleen hoog, ook betaalt men vaak ook kosten, zelfs als men de kaart niet eens gebruikt. Ook worden er soms kosten voor het activeren van de kaart gerekend en tevens voor het opwaarderen van de creditcard met saldo. En neemt u dat geld op? Dan betaalt u daarvoor hoge kosten. Deze kaarten zijn al met al veel te prijzig volgens de bond.

Niet verzekerd en geen uitgebreide acceptatie

De acceptatie is vaak minder uitgebreid dan gedacht en daarbij wordt er vaak geen verzekering aangeboden. Daarom is de prepaid kaart erg klantonvriendelijk. Ook wordt de kaart lang niet overal geaccepteerd. Zo is het betalen van borg voor een huurauto met de kaart vaak niet mogelijk. Dit omdat de klant niet over een ruim limiet beschikt. Verzekerd tegen diefstal of verlies zijn de klanten vaak ook niet.

0 comments… add one

Leave a Comment