Creditcards worden steeds vaker tijdens vakanties gebruikt

Heeft u al een creditcard en zo ja, heeft u deze tijdens uw vakantie gebruikt? Steeds meer Nederlanders gebruiken hun creditcard op vakantie. Maar liefst 69% namelijk.

Dit is een flinke toename, aldus diverse nieuwssites die hierover vandaag berichtten. Al is het ons niet bekend met hoeveel procent het gebruik is toegenomen. De meeste Nederlanders gebruiken de kredietkaart voor het betalen van accommodaties.

Steeds populairder betaalmiddel: De creditcard

Opvallend is dat Nederlanders deze betaalkaart vaker in het buitenland gebruiken dan in eigen land. Meer dan 90% van de consumenten neemt deze mee op vakantie. En bijna 75% daarvan gebruikt hem ook daadwerkelijk. De overige 25% betaalt gewoon cash of gebruikt een reguliere betaalpas van de bank. Een klein aantal neemt de kaart mee voor de nood, als betalen op een andere manier niet mogelijk is.

Waarvoor gebruiken consumenten creditcards het meest?


We schreven al dat Nederlanders een creditcard op vakanties meestal gebruiken voor het betalen van accommodaties zoals een hotel of bed & breakfast. Betalingen voor overnachtingen staat dus met 69% met stip op nummer 1. Dit wordt gevolgd met betalingen voor restaurants en andere eetgelegenheden: 61% van de mensen op vakantie met een creditcard doet daar zo nu en dan de betalingen mee.

Andere doeleinden:

  • De creditcard wordt tijdens vakanties ook gebruikt voor het huren van auto’s en andere vervoersmiddelen (38%).
  • Met 27% gevolgd voor het boeken van excursies.
  • Minder vaak gebruikt men een creditcard voor het betalen van tol of het boeken van binnenlandse vluchten.

Veiligheid en creditcards tijdens vakantie

De creditcard is een veilig betaalmiddel. Wel is het verstandig om uw bestedingslimiet te controleren nog voordat u op vakantie gaat. U voorkomt daarmee achteraf hoge (rente)kosten. Dagelijks kunt u opnemen tot een bepaald limiet. Wees verstandig en bewaar de kaart op een veilige plek. Datzelfde geldt voor de creditcardgegevens. Zorg ervoor dat u, wanneer u de kaart moet afgeven bij het afrekenen, altijd zicht houdt op de kaart. Zorg ervoor dat u op vakantie ook cash geld bij u heeft én een reguliere betaalpas van de bank. Uitgestelde betaling aanvragen is duur. U kunt dan beter een doorlopend krediet afsluiten.

Comments on this entry are closed.