De persoonlijke lening het meest afgesloten

Bent u van plan om een persoonlijke lening af te sluiten? Al in 2014 bleek dat deze lening aan een behoorlijke opmars bezig was. Het doorlopend krediet werd nog het vaakst afgesloten maar het aantal aanvragen nam wel af.

In augustus meeste persoonlijke leningen afgesloten

In augustus zijn er echter meer persoonlijke leningen dan doorlopende kredieten afgesloten. Het is daarmee de meest populaire leenvorm geworden. Dit is mede te danken aan de historisch lage rentetarieven.

Een vaste rente is gunstig bij persoonlijke leningen, helemaal op dit moment

Juist bij een persoonlijke lening is het belangrijk dat de rente laag staat. Om te profiteren van de huidige lage rentepercentages is deze lening het meest interessant. De persoonlijke lening heeft namelijk een vaste rente en vaste looptijd. Als u nu deze lening afsluit, dan profiteert u de rest van de looptijd van een lage rente. Ook bij het doorlopend krediet is de rente historisch laag. U betaalt nu misschien wel een laag rentetarief, maar als de rente stijgt… dan zal ook de rente van het krediet meestijgen. Bij een doorlopend krediet is de rente namelijk variabel.

Actuele rentetarieven persoonlijke lening augustus / september


Hoeveel rente betaalt u gemiddeld in augustus en begin september voor een persoonlijke lening? Wij hebben het voor u uitgezocht. We moeten erbij vermelden dat de rentes dagelijks kunnen verschillen en dat het de minimale rente betreft die we hieronder genoteerd hebben. Let echter nooit alleen op de rentetarieven wanneer u leningen vergelijkt met elkaar. Zo betaalt u bij ING misschien wel een hoge vaste rente. Maar de voorwaarden zijn dan ook extra gunstig. Zo vervalt de lening bij overlijden en mag u boetevrij extra aflossen. Vaak laten de voorwaarden bij goedkope aanbieders te wensen over.

  • ING 6,90 %
  • Rabobank 6,75 %
  • Directa 5,50 %
  • ABN Amro 4,60 %
  • Findio 4,30 %
  • Interbank 4,30 %
  • Freo 4,20 %
  • Defam 4,20 %

Comments on this entry are closed.