Direct geld lenen

Direct geld lenen kan op meerdere manieren. Bijvoorbeeld door een minilening af te sluiten, geld te lenen van particulieren of een lening af te sluiten bij een goede vriend of familielid. Direct geld lenen met een persoonlijke lening of een doorlopend krediet is geen optie. Want banken en kredietverstrekkers hebben minimaal een aantal dagen nodig om uw aanvraag om te zetten in een lening.

Meer daarover leest u in het volgende gedeelte. Als u vandaag of morgen nog de beschikking wilt hebben over geld, dan bent u min of meer aangewezen op een minilening. Maar voordat u een beslissing neemt, is het verstandig om na te gaan of u ook gratis geld kan lenen bij familie of vrienden. We noemen dat onderhands geld lenen. Daar gaan we straks verder op in.

Waarom direct geld lenen met een persoonlijke lening niet kan

Als u direct geld wilt lenen, dan kunt u maar beter geen persoonlijke lening afsluiten. Tenzij u nog wel een paar dagen kunt wachten op het leenbedrag. De procedure bij het afsluiten van een persoonlijke lening is bij vrijwel iedere bank of kredietverstrekker hetzelfde. Alles begint natuurlijk bij het aanvragen van de lening. De geldverstrekker ontvangt uw aanvraag, als u die online indient, direct. Maar deze wordt doorgaans pas de volgende dag in behandeling genomen. Binnen 24 uur ontvangt u meestal de offerte. Maar dan bent u er nog lang niet….

Extra documenten vertraagt aanvraagproces persoonlijke lening

De bank heeft namelijk extra documenten van u nodig, zoals een kopie van uw ID-kaart, uw salarisgegevens en wellicht nog andere gegevens. Wanneer u een persoonlijke lening offerte -voorzien van uw handtekening- met de benodigde documenten hebt opgestuurd, dan pas wordt uw aanvraag verder in behandeling genomen. Met wat geluk beschikt u binnen 5 tot 7 dagen over het leenbedrag. Bij een doorlopend krediet moet u rekenen op een soortgelijk tijdsbestek.

Als u nog steeds direct euro’s wilt lenen, dan raden we u aan om een kleine minilening aan te vragen. Maar voordat u dat doet, is het verstandig om eens bij vrienden of familie te informeren of geld lenen zonder rente bij hen mogelijk is.

Goedkoop of gratis geld lenen bij vrienden/familie

Goedkoop geld lenen of zelfs helemaal gratis (zonder rente lenen) is soms mogelijk bij vrienden of familie. En u bent echt niet de enige die een kleine lening bij een bekende afsluit. Echter, geld vragen aan een goede vriend of een familielid doet u niet zomaar.

Misschien schaamt u zich of u wilt niet afhankelijk zijn van een ander. Maar als u direct geld nodig heeft omdat u krap bij kas zit, dan is het onverstandig om een dure minilening af te sluiten als u ook goedkoop of zelfs gratis geld kan lenen. U heeft niet voor niets geld nodig. De kosten van een minilening zijn hoog.

Direct geld lenen van bekenden met onderpand

Het kan zijn dat u daardoor nog verder in de problemen komt…. Dus stap gewoon over uw schaamtegevoel heen en klop bij een goede vriend, vriendin, broer of zus aan. Ze begrijpen u heus wel en willen u vast helpen. Zorg er wel voor dat u alle afspraken op papier zet. En leen nooit grote bedragen. Spreek eventueel af wat er gebeurt als u de lening niet kunt terugbetalen. U kunt eventueel ook geld bij hen lenen met een onderpand.

Naast geld lenen bij bekenden kunt u ook nog proberen om een particuliere lening af te sluiten. Meer daarover leest u hieronder. En als dat ook geen optie is, dan kunt u nog altijd een minilening aanvragen.

Particuliere lening: Geld lenen van onbekenden

Vaak kunt u snel over geld beschikken als u leent van particulieren. Geld lenen van particulieren is een mogelijkheid die u serieus moet onderzoeken. Kijk uit voor aanbieders op Marktplaats. Er zitten namelijk ook oplichters tussen de adverteerders op Marktplaats. Wijk daarom uit naar betrouwbare leenplatforms. In Nederland zijn er voldoende crowdfunding platforms waarop mensen ook particuliere leningen kunnen aanvragen.

Het voordeel daarvan is dat u geen torenhoge rentes betaalt maar daarentegen wél sneller over het leenbedrag kan beschikken dan wanneer u een krediet zou aanvragen bij de bank. Het geld wordt meestal door meerdere leden van crowdfunding platforms bijeengebracht. Voor de ontleners levert geld uitlenen vaak meer rendement op dan spaargeld. Leent u zonder tussenkomst van een dergelijk platform geld van een particulier? Stel dan altijd een contract op!

Het contract

Bent u met een particuliere geldschieter een leenbedrag overeengekomen? Bij een akkoord raden we u ten zeerste aan om de afspraken in een contract vast te leggen. Dit contract voorziet u beiden van een handtekening. De onderstaande gegevens zou u in het contract kunnen laten opnemen:

  • Naam van uitlener en lener (u dus);
  • Het leenbedrag;
  • Bestedingsdoel;
  • Rentetarief;
  • De looptijd van de lening;
  • Exacte data waarop u de termijnen aflost;
  • Eventuele onderpand;
  • Wat er gebeurt indien u de afspraken niet nakomt.

Direct geld lenen binnen 24 uur met minilening

De snelste manier om geld op de rekening gestort te krijgen is door een minilening aan te vragen. Met een minilening kan u een beetje geld lenen tot een leenbedrag van 1000 tot 1.500 euro. Binnen 1 dag heeft u het geld op de rekening staan. Daar kan geen bank natuurlijk tegenop. Toch hebben deze flitskredieten, zoals ze ook wel worden genoemd, ook nadelen.

Het grootste nadeel zijn de kosten. Want aanbieders van minileningen kunnen een jaarlijks rentepercentage vragen tot 13.99%. Daarnaast kan de korte looptijd ook een nadeel zijn. Een looptijd van 15 tot maximaal 30 dagen is heel normaal.

Gevaren van snel geld lenen

Er schuilen gevaren in zo snel mogelijk geld willen lenen. Als u direct geld nodig heeft, dan gunt u zichzelf weinig tijd om leningen te vergelijken. Misschien sluit u daarom wel een veel te dure lening af en krijgt u daar later spijt van. Het is sowieso onverstandig om geld te lenen indien u financiële problemen heeft of de lening gebruikt om een andere lening af te lossen. Daar schiet u niets mee op en het brengt u alleen maar in de problemen. Bij schulden raden we u aan om contact op te nemen met de schuldhulpverlening bij u in de buurt.

Vaak een beetje geld lenen is onverstandig!

Wilt u toch gebruik maken van de minilening? Voor een keer kan het weinig kwaad om een minilening af te sluiten. Maar als u vaker een extra financiële reserve nodig heeft, dan is het misschien slimmer om een doorlopend krediet af te sluiten. U bent dan veel goedkoper uit.

Direct lenen zonder BKR toetsing

Overigens is het bij de meeste verstrekkers van minileningen mogelijk om te lenen ondanks een negatieve BKR-registratie. Datzelfde is mogelijk wanneer u van particulieren geld leent. Zij zijn immers geen deelnemer van de BKR (Bureau Krediet Registratie). Bij alle andere consumptieve kredieten worden uw gegevens wel getoetst bij de instantie BKR.