Feyenoord overweegt brugkrediet aan te vragen bij Goldman Sachs

Op dit moment voert Feyenoord gesprekken met Goldman Sachs, een Amerikaanse investeringsbank, voor de bouw van hun nieuwe stadion. Feyenoord hoopt op een akkoord met Goldman Sachs over een lening. Het betreft in dit geval een z.g. ‘brugkrediet’.

De woordvoerder van Feyenoord City bevestigt deze berichtgeving tegenover het AD. Volgens dezelfde woordvoerder nadert er een akkoord voor de Rotterdammers. Dat zou betekenen dat al snel kan worden begonnen met de bouw van het nieuwe stadion.

Wat is een brugkrediet?

Een brugkrediet is een benaming voor een kredietopening. Deze heeft meestal een maximale duur van 3 jaar. Een brugkrediet is geen doorlopend krediet dus. Hij moet altijd een roerende bestemming hebben. In dit geval kan Feyenoord alleen gebruik maken van het brugkrediet indien het leenbedrag op de korte termijn terugbetaald kan worden.

Het krediet is nodig om te kunnen starten

Het extra krediet heeft Feyenoord nodig om te starten met de bouw van het nieuwe stadion. Zo worden de kosten voor het voorontwerp van de architecten hiervan betaald. Feyenoord leent iets minder dan 20 miljoen euro en moet dit bedrag op de korte termijn weer terugbetalen.

Verdere financiering Feyenoord City

Waarschijnlijk zal de verdere financiering van Feyenoord City ook via de Amerikaanse investeringsbank verkopen, volgens Conré Oostrom, voorzitter van VASF (club van aandeelhouders van stadion Feyenoord). Overigens wordt al in 2019 gestart met de bouw van Feyenoord City. Daarbij wordt allereerst het gehele gebied rondom het stadium vernieuwd. Men schat in dat de totale kosten geraamd worden op zo’n 1,4 miljard euro. Het stadion zelf moet enkele honderden miljoenen euro’s gaan kosten.

0 comments… add one

Leave a Comment