Findio

Kredietverstrekker Findio is onderdeel van Crédit Agricole Consumer Finance Nederland, vaak afgekort tot CA CF NL. Dit bedrijf is binnen Nederland de marktleider in het verstrekken van consumentkredieten in verschillende vormen.

Niet alleen in Nederland is het moederbedrijf van Findio actief, ook in andere delen van de wereld vindt u onderdelen van dit bedrijf onder de naam Crédit Agricole S.A. In Nederland heeft Findio een hoofdvestiging in Amsterdam.

Een van de speerpunten van Findio is het bieden van keuzevrijheid aan consumenten. Dit betekent dat u als consument zelf een lening aan kunt vragen via de website van Findio. Op basis van uw online aanvraag ontvangt u vervolgens een vrijblijvende offerte in uw mailbox. Het enige wat u hoeft te doen is het indienen van verschillenden documenten, zoals een kopie van uw paspoort, een bewijs van inkomen, enzovoorts.

Geld lenen bij Findio 

Bij Findio heeft u de mogelijkheid om te kiezen tussen een persoonlijke lening en een doorlopend krediet. Het is belangrijk om goed te begrijpen wat de verschillen tussen beide vormen van kredietverstrekking zijn. Een persoonlijke lening wordt een keer verstrekt en lost u vervolgens op basis van een vooraf bepaald bedrag maandelijks gedeeltelijk af. Bij een doorlopend krediet werkt dit anders. U kunt namelijk voortdurend een nieuw bedrag opnemen, op de momenten dat dit voor u uitkomt. Het spreekt voor zich dat er aan het opnemen van geld bij een doorlopend krediet een maximum zit. Daarbij dient u ook iedere maand een deel van de opgebouwde schuld af te lossen.

Het hangt van het doel van het afsluiten van een lening bij deze kredietverstrekker af, welk type lening het beste bij u past. Wanneer u bijvoorbeeld wilt verbouwen, of wanneer u een grote uitgave moet doen, is een persoonlijke lening de meest voor de hand liggende oplossing. Mocht u vaker geld uit willen geven, dan kunt u mogelijk beter voor een doorlopend krediet kiezen. Opvallend is dat de maximumleeftijd voor een doorlopend krediet bij Findio verschilt van die van een persoonlijke lening. Voor een doorlopend krediet mag u maximaal 59 jaar oud zijn en voor een persoonlijke lening 74 jaar.

Lening oversluiten naar Findio 

Ook het oversluiten van een lening bij een andere kredietverstrekker naar Findio behoort tot de mogelijkheden. Door uw lening over te sluiten profiteert u mogelijk van een aantrekkelijkere rente.

Krediet aanvragen 

Zoals reeds beschreven werd is het mogelijk om online krediet aan te vragen. Het is dus niet noodzakelijk om eerst bij een kredietadviseur langs te gaan om uw mogelijkheden door te spreken. Op basis van uw inkomen bepaalt Findio of de lening ook daadwerkelijk aan u verleend zal worden. U kunt bij uw online aanvraag zelf bepalen hoeveel u maandelijks af wilt lossen. Hier zit wel een minimum aan, afhankelijk van het bedrag wat u leent.

Tijdens het online aanvragen van een lening bij deze kredietverstrekker, zult u een aantal documenten moeten uploaden. Deze documenten dienen als bewijs voor uw inkomen, uw Nederlandse nationaliteit, enzovoorts. Op basis van deze documenten bepaalt Findio of zij u een lening kunnen verstrekken. 

1 comment… add one
  • Recent een persoonlijke lening afgesloten bij Findio. Prima rente gekregen en verder keurig netjes afgehandeld. Zeker een aanrader.

    Reply

Leave a Comment