Freo

Freo is een Nederlandse kredietverstrekker die vanuit Eindhoven opereert. De organisatie is een onderdeel van Rabobank Groep, wat aangeeft dat Freo een zeer betrouwbare en ervaren kredietverstrekker is. Freo staat voor een eerlijke service, waarbij u als consument niet te maken zal krijgen met onvoorziene of verborgen kosten.

Ook addertjes onder het gras zijn er volgens Freo niet! Een eerlijke lening die past bij de consument, dat is wat Freo nastreeft met haar dienstverlening.

Een van de voordelen die Freo u biedt is de mogelijkheid om een nieuwe lening direct online aan te vragen. Waar u voorheen bij een fysiek kantoor van Freo of andere kredietverstrekkers langs moet gaan voor het afsluiten van een lening, is dat tegenwoordig niet langer noodzakelijk. U kunt online vragen stellen aan medewerkers van Freo, alvorens u een kredietaanvraag indient.

Leningen van Freo afsluiten

Bij Freo worden verschillende soorten leningen aangeboden voor een consumptief gebruik. De meest voor de hand liggende leningen zijn een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Naast deze leningen biedt Freo de mogelijkheid om uw bestaande lening te laten oversluiten.

Het oversluiten van een lening naar Freo is interessant als de lening bij Freo lager is dan bij uw huidige kredietverstrekker. U sluit in dit geval een nieuwe lening af bij Freo, wat de kosten voor de afbetaling van uw huidige lening dekt. Vervolgens betaalt u uw lopende lening in een keer af, waarmee u uw maandlasten heeft verlaagd. Medewerkers van Freo kunnen u helpen bij het oversluiten van leningen.

Het is sterk aan te raden om u vooraf goed in te lezen in de verschillen tussen de leningen van Freo. Zo is een persoonlijke lening bijvoorbeeld enkel interessant als u een eenmalige, hoge kostenpost verwacht. Denk hierbij aan de aanschaf van een nieuwe auto of het verbouwen van uw woning.

Een alternatief voor een persoonlijke lening is een doorlopend krediet. Bij doorlopende kredieten kunt u iedere maand een nieuwe lening afsluiten. Een doorlopend krediet wordt voornamelijk gebruikt door mensen die regelmatig een tekort aan liquide middelen hebben, doordat zij te maken krijgen met onvoorziene kosten of een flexibel inkomen hebben.

Online een Freo lening aanvragen

Zoals reeds beschreven werd kunt u een nieuwe Freo lening heel eenvoudig online aanvragen. U geeft hierbij aan welke kredietvorm u wenst, hoeveel u wilt lenen en over welke termijn u deze lening af wilt lossen. In combinatie met een kopie van uw paspoort en een bewijs van inkomen beoordeelt Freo vervolgens of u in aanmerking komt voor het aangevraagde krediet. Hierbij wordt altijd een controle op een BKR-registratie uitgevoerd. Als u momenteel al een lening bij een andere kredietverstrekker heeft lopen, zal het lastiger zijn om een lening af te sluiten bij Freo.

Op basis van uw kredietaanvraag doet Freo u een voorstel, in de vorm van een vrijblijvende offerte. Wanneer u instemt met de offerte dient u vaak nog enkele documenten aan Freo te sturen, voordat u het krediet definitief toegewezen krijgt. Op de website van Freo vindt u hier meer informatie over.

0 comments… add one

Leave a Comment