Geen wisselkoerskosten meer betalen bij Revolut

Een nieuwe Britse, digitale bank wil compleet af van de wisselkoerskosten. De bank is van plan om binnen niet al te lange tijd ook een bankvestiging in Nederland en België te openen. Voor degenen die met regelmaat in landen buiten de EER komen en aldaar vreemde valuta pinnen of betalingen doen, is dat goed nieuws.

Dat scheelt u namelijk aanzienlijk in de portemonnee. De bank over wie het gaat is Revolut. Wanneer deze digitale bank -zoals ze zichzelf noemen- naar Nederland komt is nog niet bekend. Meer informatie over Revolut en wisselkoerskosten vind u hieronder.

Wisselkoerskosten creditcard

Als u een creditcard heeft en daarvan wel eens in landen buiten de Europese Economische Ruimte (EER) gebruik maakt, dan weet u als geen ander hoe duur dat is. Voor elke transactie betaalt u extra kosten. Neemt u geld op -we noemen dat vreemde valuta- met uw creditcard bij de bank, dan betaalt u wisselkosten of wisselkoerskosten. De wisselkoerskosten verschillen per bank en is meestal tussen de 1 á 2 procent. En dat is de digitale bank Revolut een doorn in het oog. Ze willen de markt veroveren door geen wisselkoerskosten meer te rekenen.

Vreemde valuta opnemen erg duur


Transacties/betalingen doen in landen buiten de EER is duur. U betaalt niet alleen bij pinbetalingen extra wisselkoerskosten maar ook nog eens behandelingskosten. De wisselkoerskosten zijn dus afhankelijk per creditcardaanbieder en bank. De behandelingskosten zijn meestal zo’n €2 tot €3 per transactie/opname. U vindt de exacte kosten terug in de tarieflijst van uw bank voor betalingen buiten de Europese Economische Ruimte (EER).

Betalen met creditcard van Revolut zonder wisselkosten

Voor degenen die regelmatig in landen buiten de EER komen en straks extra goedkoop willen pinnen en gebruik willen maken van hun creditcard, voor die groep is de nieuwe digitale bank Revolut zeer interessant. Vraag via de app van deze bank een Europese IBAN-rekening aan. U kunt tevens een plastic creditcard aanvragen. U kan maximaal €200 per maand in landen buiten de EER opnemen zonder dat u daarvoor wisselkoerskosten betaal. Voor internationale overschrijvingen én betalingen tot max. €6000, hoeft u tevens geen wisselkosten te betalen.

0 comments… add one

Leave a Comment