Geld lenen zonder BKR toetsing

Geld lenen zonder BKR toetsing mogelijk?

Ja en nee. Geld lenen zonder BKR toetsing is een veelbesproken onderwerp op het internet. Het is echter niet mogelijk om een reguliere lening af te sluiten met een negatieve BKR codering. Dat is alleen mogelijk in het alternatieve circuit of met een minilening. Daarover informeren we u pas helemaal onderaan deze pagina.

Voordat u besluit om op een alternatieve manier geld te lenen, vinden wij het nodig dat u weet waarvoor de Stichting BKR (Stichting Bureau Krediet Registratie) in het leven is geroepen. En ook wat de verschillende soorten BKR coderingen betekenen.

Wat is een BKR-registratie?

Wat betekent het als je een BKR-registratie hebt? Wat is dat? Dit is een notering/codering die wordt geplaatst in het register van het BKR. Dit is het Bureau Krediet Registratie, waarvan het fysieke kantoor in Tiel te vinden is.

Het BKR registreert en houdt alle schulden van Nederlanders bij. Inmiddels staan meer dan tien miljoen Nederlanders in dit systeem. De meesten met een positieve registratie. Zij lenen geld bij een bank of kredietverstrekker en houden zich keurig aan de betalingsverplichtingen.

Een negatieve registratie kan op verschillende manieren ontstaan, maar wordt in ieder geval altijd door achterstallige betalingen ingeleid. Meer over de soorten BKR coderingen en geld lenen zonder BKR toetsing leest u 2 alinea’s verder.

Geld lenen zonder BKR toetsing is mogelijk

Voordat we de verschillende coderingen uitleggen, eerst eventjes aandacht aan geld lenen zonder BKR toetsing en waarom dat nooit mogelijk is. Als u een negatief BKR heeft, dan staat u bij andere banken en kredietverstrekkers bekend als wanbetaler. Daar komt het zo ongeveer op neer.

Deze aanbieder doet geen BKR toetsing

Uw huidige (of vorige) kredietverstrekker moest een betalingsachterstand melden bij het BKR. Afhankelijk van het soort achterstand ontving u een achterstandscode. Dit noemen we een notering of codering.

Door de schulden van alle Nederlanders bij te houden, wil het BKR voorkomen dat mensen meer geld lenen dan dat zij in werkelijkheid kunnen veroorloven. Banken zijn verplicht om een toetsing bij het BKR te doen.

Wilt u een hypotheek of lening afsluiten? Dan wordt als eerste uw BKR historie gecheckt/getoetst. Met een negatieve registratie zal elke bank uw leningaanvraag afwijzen. U kan alleen nog geld lenen met BKR op een alternatieve manier. Daarover straks enige uitleg.

Wat betekent mijn BKR codering?

Geld lenen zonder BKR toetsing is niet mogelijk. Maar bij een lichte BKR codering zijn er meestal wel mogelijkheden. Bijvoorbeeld wanneer u geregistreerd stond met een betalingsachterstand maar deze achterstand al enkele jaren geleden hebt opgelost. Een codering blijft 5 jaar staan. In die tussentijd heeft u misschien alle zaken weer op orde gemaakt en vormt u geen risico meer voor de kredietverstrekker.

De betreffende kredietverstrekker zal mogelijk overwegen om u toch een lening te verstrekken. Als u meerdere codering op uw naam heeft staan of 1 ernstige codering, dan is geld lenen uitgesloten. U moet dan in het alternatieve circuit op zoek gaan naar een geldschieter. Hieronder hebben we een overzicht geplaatst met alle ‘bijzonderheidscodes’. Hiermee kunt u achterhalen wat uw BKR codering betekent.

Uitleg soorten BKR coderingen

  • De codering A1: Er werd na een achterstand van betalingen met u een aflossingsregeling getroffen.
  • De codering A2: Uw schuld kan door een bank of kredietverstrekker worden opgeëist.
  • De codering A3: Er werd van uw rekening een z.g. ‘finaal bedrag’ van tenminste €250 afgeschreven.
  • De codering A4: U bent inmiddels niet meer bereikbaar voor de bank of kredietverstrekker.
  • De codering A5: De bank of kredietverstrekker is akkoord gegaan met een tijdelijke betaal/aflossingsregeling.
  • De H van Herstel: De schuld is afgelost. De codering blijft wel staan.

De A2 codering is een ernstige codering: Onderneem actie!

Heeft u een A2 codering gekregen? Dan zit u in de problemen. Want met deze registratie kan een bank of kredietverlener beslag leggen op alles wat van waarde is. Meestal te beginnen met uw inkomen en inboedel. Met een A2 codering kunt u dus in het ernstigste geval uw huur of hypotheek niet meer betalen. En daardoor kan u binnen de kortste keren uit huis worden gezet.

Heeft u deze codering ontvangen? Dan moet u direct hulp inschakelen. Stap bijvoorbeeld naar de Gemeentelijke Kredietbank maar maak ook meteen een afspraak met de Schuldhulpverlening. Sluit geen lening ondanks deze BKR-registratie af bij vrienden of familie of via een speciale kredietmarktplaats voor particulieren. Daarmee geraakt u alleen maar verder in de financiële problemen.

BKR-registratie verwijderen, kan dat eigenlijk wel?

geld lenen zonder BKR toetsing kan bij enkele aanbieders

Als u een vervelende negatieve BKR-registratie achter uw naam heeft staan, dan kan u geen geld lenen via de reguliere manier. Dus bij banken en kredietverstrekkers. Heel soms kunt u wel een lening afsluiten, maar dat kan alleen met de lichtste BKR codering. Dat is de ‘H codering’. De H staat in dit geval voor Herstel. Soms kan men ook lenen met een A1 codering.

Maar meestal is het dus erg lastig om een hypotheek of krediet met een registratie af te sluiten. Ga niet in op bedrijven die voor u een BKR-registratie zogenaamd kunnen verwijderen.

Dynamiet Nederland

Een bekende partij die dit soort diensten aanbiedt is Dynamiet Nederland. De vergoeding die ze voor hun diensten vragen is hoog. En zij controleren alleen of u terecht een BKR-registratie heeft ontvangen. Dat kan u zelf ook doen!! Het verwijderen van terechte BKR coderingen is nooit mogelijk…. Ga dus niet in zee met Dynamiet Nederland. Het gaat veel te ver om hun werkzaamheden als oplichterij te bestempelen, maar veel scheelt het niet….

BKR verwijdering kost honderden euro’s

Uw BKR kan door niemand worden verwijderd. Ook niet door Dynamiet Nederland. Ze kunnen ten hoogste controleren of een bank of kredietverstrekker wel de juiste procedure heeft gevolgd bij het vermelden van een achterstallige betaling bij het BKR. U betaalt voor een zogenaamde verwijdering bij het BKR 900 euro aan dit bedrijf.

Zelf onterechte BKR registratie melden bij Geschillencommissie

Bent u van mening dat u geheel ten onrechte een registratie hebt staan bij het BKR? Probeer er dan eerst met de betreffende geldverstrekker uit te komen. En kaart anders het probleem aan bij de Geschillencommissie van het BKR.

Geld lenen zonder BKR check bij Ferratum

U kunt wel geld lenen zonder een BKR check bij vrienden of familie. We noemen dit onderhands geld lenen. Daarnaast zijn er Crowdfunding platforms waarop geldschieters aan particulieren leningen verstrekken zonder BKR toetsing.

Maar de bekendste aanbieder van leningen waarbij u geld leent zonder toetsing is toch wel Ferratum. U kunt bij deze organisatie een kleine lening (minilening) aanvragen. Geld lenen zonder BKR toetsing bij Ferratum is wel duur. En het bedrag moet doorgaans al binnen 21 dagen terugbetaald zijn.