Geld lenen

Leningen kunt u onderverdelen in categorieën, soorten en variëteiten. Afhankelijk van uw leendoel kunt u altijd een passende lening vinden. Bij het berekenen van uw maximale lening, kijken kredietverstrekkers o.a. naar uw financiële én persoonlijke situatie. Op onze website informeren we u in ieder geval over de meest populaire en gangbare leenvormen. Er is altijd wel een financiering die aansluit bij uw bestedingsdoel en mogelijkheden!

Veilig online geld lenen

Als u besluit om online een lening af te sluiten, dan is het belangrijk dat u weet met wie u zaken doet. Op de website van de AFM kunt controleren met wie u zaken doet en of deze onderneming beschikt over de juiste vergunningen. Hier vindt u waarschuwingen of nieuwsberichten over bedrijven die niet aan de eisen voldoen. Zo verkleint u de kans dat u zaken doet met malafide of illegale bedrijven die erop uit zijn om u op te lichten of u veel te dure leningen probeert te verkopen.

Bij de AFM komen regelmatig meldingen binnen over bedrijven waar u geld kunt lenen en waarbij u vooraf eerst een bedrag dient over te maken, alvorens het te lenen bedrag naar uw rekening zal worden overgemaakt. Dit zijn bekende oplichtingspraktijken. Trap hier dan ook niet in! U hoeft nooit geld over te maken om geld te kunnen lenen.

Op Leningen.nl vindt u enkele aanbieders waar u met een gerust hart geld kunt lenen. Het is aan te raden meerdere gratis offertes aan te vragen zodat u een duidelijk beeld krijgt van uw mogelijkheden, de hoogte van het te lenen bedrag en de aangeboden rente bij de betreffende kredietverstrekkers.

Soorten leningen

Er zijn verschillende soorten leningen. Welke lening het beste bij uw wensen past, is afhankelijk van uw leendoel. Hier leest u over de verschillende leenvormen en waar deze doorgaans voor worden gebruikt. Bij ons kunt u kiezen uit een breed scala aan bekende en minder bekende ‘consumptieve kredieten’. Een consumptief krediet is een lening waarbij het leendoel altijd een consumptieve besteding is. Daarvan bestaan er meerdere soorten. De persoonlijke lening en het doorlopend krediet zijn daar de beste voorbeelden van. Deze zijn in principe multi-inzetbaar.

Zo kunt u deze leningen afsluiten voor de financiering van consumptieve goederen, zoals een nieuwe auto of camper, een nieuwe keuken, een verbouwing of verduurzaming van uw woning OF gewoon om wat extra geld achter de hand te hebben. Soms is het slimmer en goedkoper om te kiezen voor een ander soort lening. Bijvoorbeeld wanneer u eenmalig een klein beetje geld nodig heeft. Dan kan de minilening uitkomst bieden. En als u veilig in het buitenland uw betalingen wilt doen, dan is een creditcard een goede optie.

Bepaal welke vorm van geld lenen geschikt is voor u

Als u geld wilt lenen, dan kunt u kiezen uit nogal veel verschillende soorten leningen. Oké, een lening is en blijft een lening. Maar het is wel degelijk belangrijk om een financieringsvorm te kiezen die perfect bij uw leendoel past. Bepaal welke geldlening geschikt is voor u, nog voordat u kredietverstrekkers met elkaar gaat vergelijken. In het kort leggen we hieronder de verschillen uit tussen de 4 bekendste consumptieve kredieten. Hier zijn overigens ook varianten op (denk bv. aan de ‘groene lening’, ‘rood staan bij de bank’, ‘private lease’, et cetera…).

Voordelen persoonlijke lening

Kies voor een persoonlijke lening en u kiest automatisch voor zekerheid. U leent al vanaf €2.500 bij de meeste kredietverstrekkers tot bedragen met 3 cijfers achter de komma. Per maand lost u een vast bedrag af. Daarin is een deel rente verwerkt. De looptijd staat van te voren vast. Datzelfde geldt voor de hoogte van de rente. Dankzij deze vastigheden weet u exact hoeveel de persoonlijke lening u in totaal kost.

Geld lenen voor een auto, camper, caravan, een verbouwing of andere grotere bestedingen? Leen eenmalig een groot bedrag met de persoonlijke lening! Het geld wordt in één keer op uw rekening gestort. Het leenbedrag kunt u na aflossing niet opnieuw opnemen.

Flexibiliteit met doorlopend krediet

Het doorlopend krediet daarentegen is geschikter voor uitgaven waarvan u de precieze kosten niet goed kunt inschatten. Met een doorlopend krediet kunt u bijvoorbeeld onverwachte kosten opvangen. U kunt denken aan plotselinge reparatiekosten voor uw auto, het vervangen van keukenapparatuur, het kopen van nieuw meubilair, et cetera. U kunt geld opnemen (tot het limiet) wanneer het u uitkomt. U betaalt alleen rente over het bedrag dat u opneemt. Eenmaal afgeloste bedragen mag u altijd weer opnemen. Dit krediet loopt namelijk door: Er wordt geen looptijd afgesproken. Overigens is de rente wel variabel. Het kan zowel zakken in uw voordeel als stijgen in uw nadeel.

Snel beetje geld lenen met de minilening

Het is een dure vorm van geld lenen. We hebben het in dit geval over de minilening (ook wel bekend als ‘minikrediet’ of ‘flitslening’). Als u met spoed een beetje geld nodig heeft en niet in aanmerking komt voor een klein doorlopend krediet of persoonlijke lening, dan is het vaak mogelijk om tóch €100.- tot maximaal €750.- te lenen bij een aanbieder van minileningen. Het geldbedrag staat meestal binnen een paar minuten tot enkele dagen op de rekening. Nadeel van deze kleine leningen is de korte looptijd (vaak tot 21 á 30 dagen) en de hoge afsluitkosten.

Veilig wereldwijd betalen met de beste creditcard

Bestelt u met regelmaat goederen via internet? Doet u uw aankopen online in het buitenland? Of reist u graag en wilt u overal en altijd uw betalingen kunnen doen én zo veilig mogelijk? Bestel dan een creditcard (kredietkaart) bij een bank. Dat kan uw eigen bank zijn maar dat is niet verplicht. Bij ons kunt u goede en goedkope creditcards vergelijken. Met een kredietkaart neemt u gemakkelijk geld op (ook bij pinautomaten), doet u online aankopen en lost u af wanneer u dit wenst. Overigens bent u meestal verplicht om geldopnames en aankopen binnen een maand af te rekenen. De creditcard lening is in feite een doorlopend krediet.

Hoeveel geld kan ik lenen?

“Hoeveel geld kan ik lenen?” Banken, kredietverstrekkers en leningsites zijn hier vaak onduidelijk over. U wilt gewoon direct weten hoeveel euro’s u kan lenen en niet eerst ellenlange formulieren moeten invullen. Wij begrijpen dat als geen ander! U kunt via Leningen.nl daarom heel snel en eenvoudig berekenen hoeveel geld u kan lenen. U selecteert een willekeurige aanbieder op onze website en vult in de rekentool op hun website de volgende gegevens in:

  • het bestedingsdoel;
  • het soort dienstverband;
  • de hoogte van uw inkomen;
  • uw vaste lasten (huurwoning / koopwoning, alimentatie).

Online rentetarieven geld lenen vergelijken

De rentetarieven voor geld lenen wijzigen meestal eens per maand. Het kan dus lonen om met regelmaat de rentepercentages voor geld lenen in de gaten te houden en te vergelijken. U kunt het beste een 3-tal bekende leningaanbieders met elkaar vergelijken. Vergelijk deze aanbieders onderling wél eerlijk. Daarmee bedoelen we dat u bij de vergelijking van leningen altijd hetzelfde leenbedrag, leendoel en looptijd (eventueel) gebruikt.

Op basis van die factoren wordt onder meer de rentevoet deels bepaald. Op de website van iedere bank of leningverstrekker vindt u de actuele rentetarieven die zij hanteren. Rente vergelijken van leningen is nog nooit zo eenvoudig geweest!

Welke leenvoorwaarden hanteren kredietverstrekkers?

Of u nou kiest voor een goedkoop doorlopend krediet, de beste persoonlijke lening, een autolening met lage rente of direct 500 euro of 750 euro wilt lenen: U moet bij iedere bank en elke kredietverstrekker voldoen aan een aantal voorwaarden om geld te lenen. Staart u zich niet blind op alleen het laagste rentepercentage maar let ook op deze zaken:

  • Bent u verplicht om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten?
  • Blijft de rente tijdens de looptijd gelijk of is deze variabel?
  • Kunt u versneld en boetevrij aflossen?
  • Als u te laat uw termijnbetaling doet, welke kosten zijn daaraan verbonden?

BKR-registratie een probleem?

Ja. Dan heeft u een probleem. Want u kunt geen lening afsluiten met een negatieve BKR-registratie. Bij geen enkele kredietaanbieder kunt u geld lenen met een negatieve codering. Wél kunt u met een negatief BKR mogelijk een klein beetje geld lenen met een minilening. Overigens verdwijnt een BKR-codering automatisch na 5 jaar.

Offerte geld lenen aanvragen

Nu is het moment aangebroken waarop u een geld lenen offerte aanvraagt. Een lening offerte aanvragen is erg gemakkelijk. Maar zorg er wel voor dat u alle gegevens naar waarheid invult. Als uw aanvraag is verzonden, dan wordt uw offerte direct in behandeling genomen en gecontroleerd door de desbetreffende instantie. Wij kunnen uw gegevens niet inzien aangezien we geen intermediair zijn. Wij verstrekken alleen informatie over leningen.