Het gewest Brussel stelt goedkope lening in voor zonnepanelen

In Brussel worden zonnepanelen in de groene lening opgenomen. In dit Belgische gewest kunnen de bewoners van de hoofdstad met een groene lening vanaf dit moment goedkoop geld lenen, en wel voor o.a. zonnepanelen en andere energiebesparende maatregelingen.

Goedkoop geld lenen voor zonnepanelen voor iedereen in Brussel

Voor alle bewoners van Brussel gaat deze groene lening gelden. Dus ook voor de eigenaren die hun woningen verhuren en de huurders. In het laatste geval moet de verhuurder wel akkoord gaan. In België kan men tot nu toe alleen goedkoper lenen voor energiebesparende maatregelingen zoals het aanbrengen van isolatie, zuinige ventilatie en voor een ‘performante verwarming’.

Vanaf 1 september 2017 mogen nu ook zonnepanelen, zonneboilers en warmtepompen voor deze groene lening in aanmerking komen. De verwachting is dat veel woningbezitters hier gebruik van gaan maken. Er is wel een maximum afgesproken. Zo mogen in Brussel de bewoners tot maximaal €25.000 lenen met de groene lening. Opvallend is dat in België in totaal nog maar 3000 groene leningen werden verstrekt sinds 2008.

Over groene leningen in Nederland:


In Nederland kennen we ook de groene lening. In tegenstelling tot de Belgen maken Nederlanders hier wel graag gebruik van. Wilt u ook een groene lening afsluiten? Dan bent u doorgaans wat goedkoper uit dan wanneer u een reguliere lening, zoals een persoonlijke lening, zou afsluiten. Leningen voor een specifiek leendoel zijn goedkoper.

Waar in Nederland groene lening afsluiten?

De groene lening kan u in Nederland afsluiten bij een bekende aanbieder namelijk Greenloans. Deze kredietverstrekker is weer een onderdeel van de ABN Amro Bank. Zij verstrekken louter leningen waarmee klanten hun woning duurzamer kunnen maken. U kan kiezen voor een groene lening met een lange of korte looptijd. De maximale looptijd is 15 jaar. In sommige gevallen kan de rente die u moet betalen bij een groene lening aftrekbaar van de belasting. Dat kan alleen als energiebesparende maatregelingen een onderdeel van uw woning zijn geworden…

Waarom groene lening van GreenLoans aanvragen?

  • Meteen geld terugverdienen doordat u energie bespaard.
  • In bepaalde gevallen is de leenrente van de groene lening aftrekbaar.
  • U kan kiezen voor een lange looptijd. Dat kan niet bij de meeste reguliere banken.
  • Vaak iets lagere leenrente dan bij reguliere leningen.
  • De zekerheid dat uw lening aan het einde van de looptijd is afgelost.
  • Ook geld lenen voor zonnepanelen nu mogelijk bij GreenLoans.

Comments on this entry are closed.