Goedkoop geld lenen

Wilt u geld lenen voor een nieuwe keuken, het plaatsen van zonnepanelen op uw woning, een nieuwe auto of voor de aanleg van een tuin? Geld lenen is van alle tijden. Goedkoop geld lenen echter niet. Leningen zijn bij de ene aanbieder duurder dan bij de andere. Een goedkope lening vinden is alleen mogelijk door alle banken en kredietverstrekkers met elkaar te vergelijken.

En dat is mogelijk op Leningen.nl! Hoe goedkoop u kunt lenen is echter ook afhankelijk van andere factoren. Welke factoren dat zijn, dat leggen we u hieronder in het kort uit.

Goedkoop geld lenen met de juiste leenvorm

Als u goedkoop geld wilt lenen, dan moet u op zoek gaan naar een bijpassende lening. Wilt u bijvoorbeeld een auto kopen? Sluit dan geen doorlopend krediet af maar een persoonlijke lening. De persoonlijke lening heeft namelijk een vaste looptijd en deze kunt u afstemmen op de (economische) gebruiksduur van het voertuig. Zo voorkomt u dat u straks nog opgescheept zit met een krediet, terwijl de auto in kwestie al lang en breed afgeschreven is….

Wanneer persoonlijke lening en wanneer doorlopend krediet?

Ook voor een keukenfinanciering kunt u het beste gebruik maken van de persoonlijke lening. Over het algemeen geldt dat u altijd een persoonlijke lening afsluit voor een aankoop waarvan u de totale kosten weet. Maak gebruik van een doorlopend krediet als de totale kosten van te voren niet goed in te schatten zijn.

Dat is bijvoorbeeld het geval bij een verbouwing of renovatie. Soms kunt u ook geld besparen door te kiezen voor een zeer specifieke lening zoals een duurzaamheidslening of een groene lening.

Op het juiste moment de lening afsluiten

Heeft u binnenkort geld nodig maar ook weer niet op stel en sprong? Dan kunt u misschien in de toekomst goedkoper lenen dan op dit moment. Tegenwoordig (2017 / 2018) zijn de leenrentes overigens redelijk stabiel. Het heeft daarom weinig nut om geld lenen lang uit te stellen, in de hoop dat de rentes nog verder dalen. Dat is echter het geval bij de persoonlijke lening.

Als u een doorlopend krediet wilt afsluiten, dan heeft het wel degelijk veel zin om de rentes gedurende een aantal weken of maanden in de gaten te houden en vervolgens op het juiste moment ‘toe te slaan’! Een klein verschil van 0.2% rente kan over uw totale leenbedrag al veel verschil maken!

Ook uw persoonlijke en financiële omstandigheden wegen mee

Niet alleen kunt u goedkoper lenen door te kiezen voor een consumptief die aansluit bij uw bestedingsdoel. Ook kan u geld besparen door de actuele rentetarieven in de gaten te houden en op het juiste moment een lening af te sluiten. Maar uw persoonlijke en financiële situatie speelt ook een zeer prominente rol voor kredietverstrekkers bij de bepaling van de leenrente.

Zo kan het zijn dat uw buurman bij dezelfde kredietverstrekker voor precies dezelfde lening met dezelfde voorwaarden minder betaalt dan u. Hoe dat komt? Kredietverstrekkers bepalen de hoogte van de rente onder meer door naar uw situatie te kijken. Ze proberen in te schatten hoe groot de kans is dat u de lening in de toekomst aflost.

Op basis van de gegevens die over u bekend zijn, wordt de hoogte van de risico-opslag bepaald. Dat is ook direct de reden waarom u bij het aanvragen van een lening zoveel gegevens moet invullen. U betaalt een hogere rente indien één of meerdere van onderstaande zaken van toepassing is op uw situatie:

  1. U bent 50 jaar of ouder;
  2. U hebt een laag inkomen;
  3. U woont in een buurt die niet goed bekend staat (veel vandalisme / criminaliteit);
  4. U heeft vroeger een negatieve BKR-registratie gehad;
  5. U bent 21 tot 25 jaar oud;
  6. U bent laagopgeleid.

Goedkoper lenen met korte looptijd

Goedkoop geld lenen heeft u echter voor een deel ook zelf in de hand. Over het algemeen zijn bijvoorbeeld leningen met een kortere looptijd voordeliger dan leningen met een lange looptijd. U betaalt immers over een kortere periode rente. Een nadeel is echter dat uw maandelijkse lasten hoger komen te liggen. Als er per maand weinig geld overblijft is het daarom verstandiger om te kiezen voor een langere looptijd.

Nog voordeliger lenen? Doe een kleine aanbetaling!

Wilt u nog voordeliger geld lenen? Dan zou u kunnen overwegen om, mits uw financiële situatie dat toelaat, een (kleine) aanbetaling te doen. Dat wekt veel vertrouwen bij de bank of kredietverstrekker. Ze belonen dit gedrag door de rente in uw voordeel bij te stellen.

Leningen vergelijken

Tenslotte is het belangrijk om leningen te vergelijken bij verschillende aanbieders. Vergelijk natuurlijk wel leningen met dezelfde voorwaarden. Anders heeft het weinig zin. U kunt op Leningen.nl eenvoudig en snel de goedkoopste lening vinden door te vergelijken. Heeft u een voordelig krediet gevonden? Dan kan u deze direct aanvragen!