Goedkopere leningen voor Rhedenaren en Rozendalers met lage inkomens

Inwoners van Rozendaal en Rheden met een laag inkomen mogen hun handen dichtknijpen. Tenminste, als ze goedkoop willen lenen bij de kredietbank. Want per 1 januari houdt de Kredietbank Arnhem het voor gezien. De Nederlandse gemeenten Rozendaal en Rheden zijn daarom met de Stadsbank Apeldoorn in gesprek gegaan en beide partijen hebben een contract gesloten. Leningen van de Stadsbank Apeldoorn zijn veel goedkoper dan de dure kredieten die voorheen bij Kredietbank Arnhem aangevraagd konden worden.

Wat doen kredietbanken?

 Waarom maken mensen gebruik van een kredietbank voor het afsluiten van een lening? Kredietbanken zijn in het leven geroepen om mensen met schulden vooruit te helpen. Er worden allereerst afspraken gemaakt met schuldeisers ter voorkoming van extra schulden. Zo wordt voorkomen dat er incassomaatregelen getroffen worden.

In sommige gevallen lukt het om schulden kwijt te laten schelden. Daarnaast kan een lening bij een kredietbank worden afgesloten. Alle lopende schulden worden hierin opgenomen. Er blijft dan 1 schuld over. Dit wordt een saneringskrediet genoemd. Kredietbanken helpen mensen met schulden ook om de financiële situatie te stabiliseren. Een situatie is pas stabiel indien de inkomsten hoger zijn dan de uitgaven.

Kredietbank in gemeenten niet verplicht

Lang niet alle Nederlandse gemeenten hebben een kredietbank. Volgens de wet is dat namelijk niet verplicht. In Rozendaal en Rheden was ook geen kredietbank gevestigd. De bewoners konden echter terecht bij de Kredietbank Arnhem. Ook al hadden deze 2 gemeenten geen contract afgesloten met de gemeente Arnhem. Overigens kwam die kredietbank slecht in het nieuws vanwege de hoge rentes die het rekent op leningen. Het tv-programma Kassa besteedde hier aandacht aan.

Goedkoop geld lenen bij Stadsbank Apeldoorn

Met het contract dat de gemeenten Rozendaal en Rheden hebben gesloten met de Stadsbank Apeldoorn, komt er een eind aan de hoge rente op leningen voor mensen met schulden. Zij lenen vanaf 1 januari tegen een lage rente van 2,3%. De gemeente Arnhem hanteerde een rentetarief vanaf 11%. Helaas kunnen niet alle inwoners van Rheden en Rozendaal die een laag inkomen hebben (en geen reguliere lening kunnen afsluiten) profiteren van deze gunstige rente. Deze lage rente geldt alleen voor nieuwe aanvragen.

0 comments… add one

Leave a Comment