Hypotheekrente 30 jaar vast zakt naar een magische grens

In het financiële gedeelte van De Telegraaf schrijft men over de voordelen van het lang vastzetten van de hypotheekrente. Het extreem lang vastzetten van een hypotheek wordt voor bepaalde huizenkopers of bezitters namelijk steeds goedkoper.

Maar of het verstandig is om voor de maximale rentevaste periode te kiezen, dat valt nog te bezien… Sluit daarom een hypotheek af met een rentevaste periode die past bij uw plannen voor de toekomst.

Gemiddelde tarief 30 jaar vast 3%

Op dit moment is het gemiddelde tarief voor een hypotheek met extreem lange rentevaste periode van 30 jaar iets meer dan 3%. En er zijn bepaalde aanbieders waarbij u slecht 2,6% rente betaald. Dat meldt Hypotheekshop.

Waarom dalen de langlopende rentes op hypotheken?

Waarom dalen de rentes op langlopende hypotheken? Dat komt omdat de rentes op de kapitaalmarkten weer lager worden. Daardoor kunnen banken goedkoper spaargeld inkopen. Overigens zijn de rentetarieven voor de iets kortere rentevaste perioden nog relatief hoog. Tenminste, hoger dan die voor de langere rentevaste periode.

Enkele tientjes verschil in maandlasten


Als u een rentevaste periode voor uw hypotheek van 30, 20 of van 10 jaar neemt, dan kan het verschil in maandlasten enkele tientjes zijn. Het maakt daarom niet zo gek veel meer uit hoe lang u de rente vast laat zetten.

Zet niet meteen uw rente te lang vast

Bent u van plan om binnenkort een woning te kopen, of uw huidige hypotheek om te zetten naar een nieuwe hypotheek? Veel deskundigen wijzen op de gevaren als u wilt kiezen voor een maximale rentevaste periode. U zit dan namelijk ook echt aan die periode vast. Als u denkt binnen enkele jaren opnieuw te verhuizen, dan heeft het kiezen voor een lange of maximale rentevaste periode weinig zin. Kies voor een rentevaste periode die past bij uw toekomstplannen.

0 comments… add one

Leave a Comment