ING Bank

Er zijn verschillende Nederlandse banken die naast spaar- en betaalrekeningen ook particuliere kredieten aan consumenten aanbieden. ING is een van deze banken.

De van oorsprong Nederlandse bank werd in 1991 opgericht, uit een fusie tussen Nationale-Nederlanden en NMB Postbank Groep. Inmiddels is ING in meerdere landen actief, waarbij het haar hoofdvestiging in Amsterdam heeft.

Doordat ING een grote en gerenommeerde naam is in de bankensector, bent u verzekerd van een goede en klantgerichte service als u voor een ING lening kiest. Net als veel beginnende kredietverstrekkers biedt ook ING haar diensten steeds meer online aan. Hierdoor is het aanvragen van een ING lening steeds eenvoudiger geworden voor consumenten.

Daarbij kunnen kredieten sneller worden toegekend, omdat u belangrijke documenten kunt uploaden in plaats van deze per post te moeten versturen.

Leningen bij ING aanvragen 

ING biedt drie verschillende vormen van krediet aan, namelijk een persoonlijke lening, een doorlopend krediet en een krediet op basis van een continue limiet. Daarbij biedt ING de mogelijkheid om uw bestaande lening over te sluiten naar ING, wat u een maandelijkse besparing op kan leveren.

Het oversluiten van een lening is interessant op het moment dat de rente bij een andere bank voordeliger is, dan bij uw huidige kredietverstrekker. Om te bepalen welke kredietvorm het beste bij u past, is het raadzaam om u vooraf goed in te lezen in de werking van deze kredietvormen.

Een persoonlijke lening is bijvoorbeeld interessant wanneer u een eenmalige uitgave wilt kunnen bekostigen. Denk aan de aanschaf van een nieuwe auto, een verbouwing in huis, enzovoorts. Wanneer u meerdere keren per maand geld uit wilt kunnen geven kunt u beter voor een doorlopend krediet kiezen.

Bij een doorlopend krediet kunt u tot een maximaal bedrag per maand geld opnemen. U kunt daarbij iedere maand een zelfgekozen bedrag aflossen. Over het geleende bedrag betaalt u een variabele rente. Onder een krediet met een continue limiet verstaan we rood staan op uw betaalrekening voor grote bedragen. Ook hierbij bouwt u rentekosten op volgens een variabele rente.

Online een ING lening aanvragen 

Zoals reeds beschreven werd kunt u tegenwoordig heel eenvoudig online een ING lening aanvragen. Ook biedt ING een online leenwijzer aan, waarmee u heel eenvoudig kunt bepalen welke kredietvorm het beste bij u past. Op basis van de resultaten van deze leenwijzer kunt u vervolgens een offerte voor een ING lening aanvragen. Nadat u een ING lening aangevraagd heeft krijgt u zo snel mogelijk een vrijblijvende offerte toegestuurd.

Tip: maak vooraf gebruik van een online vergelijkingstool om de rentes van verschillende kredietverstrekkers met elkaar te kunnen vergelijken! Zo bent u verzekerd van het voordeligste krediet.

Wanneer u instemt met het voorstel van ING, dient u een aantal persoonlijke documenten toe sturen. Ook bij de aanvraag van uw lening zult u een aantal documenten moeten uploaden. Op basis van deze documenten kan ING bepalen of u in aanmerking komt voor het door u aangevraagde krediet. Denk aan een bewijs van uw inkomsten, een kopie van uw paspoort, enzovoorts. ING controleert deze documenten en kent u vervolgens het aangevraagde krediet toe.

1 comment… add one
  • Enige tijd geleden een persoonlijke lening afgesloten bij de ING. Een goede rente kunnen krijgen en de lening eenvoudig online afgesloten. Over de klantenservice achteraf valt nog te discussiëren. Ik had het idee dat de persoon in kwestie nog in opleiding was en niet veel afwist van de gang van zaken of leningen in het algemeen. Verder al met al erg blij en tevreden met mijn afgesloten lening!

    Reply

Leave a Comment

Previous Post:

Next Post: