Interbank

Interbank is een Nederlandse kredietverstrekker, die onderdeel is van Crédit Agricole Consumer Finance Nederland. Deze organisatie heeft naast Interbank verschillende andere dochterondernemingen, waar ook kredietverstrekker Findio een goed voorbeeld van is.

Als geheel is Crédit Agricole Consumer Finance Nederland marktleider in het verstrekken van leningen aan Nederlandse consumenten. Overigens is deze organisatie niet alleen in Nederland actief. Ook in verschillende andere landen biedt het moederbedrijf van Interbank leningen aan consumenten aan. Tezamen vallen deze kredietverstrekkers onder Crédit Agricole S.A.

Diensten die door Interbank worden aangeboden kunnen heel eenvoudig online worden afgenomen via de website van deze kredietverstrekker. Op basis van de meegestuurde documenten over uw inkomen en identiteit bepaalt Interbank vervolgens of u in aanmerking komt voor het aangevraagd krediet. Interbank biedt verschillende vormen van krediet voor consumenten aan.

Leningen bij Interbank afsluiten 

Met zijn producten richt Interbank zich zowel op particulieren, als op zakelijke afnemers. Zo is de “financial lease”-lening van deze kredietverstrekker gericht op bedrijven die bijvoorbeeld willen investeren in hun apparatuur of bedrijfsruimte. Een persoonlijke lening, een doorlopend krediet, een “Beter Wonen”-lening en een restschuldfinanciering zijn bedoeld voor particuliere afnemers. Ook de “Woning Voordeel”-lening kan interessant zijn, als u bijvoorbeeld van plan bent om uw woning te verbouwen. Met deze lening is het mogelijk een bedrag tot maximaal 75.000 euro te lenen, die u vervolgens in tien jaar tijd af kunt lossen.

De “Beter Wonen”-lening lijkt op de “Woning Voordeel”-financiering, met het verschil dat u een langere looptijd heeft en profiteert van een vaste rente. De rente bij een “Woning Voordeel”-financiering staat namelijk maar voor vijf jaar vast. Na deze vijf jaar kan de rente worden bijgesteld, wat een risico met zich meebrengt. Het kan immers zijn dat de lening na de eerste vijf jaar voor hogere maandlasten zorgt door een rentestijging.

Geld lenen voor maandelijkse uitgaven 

Mocht u aan het eind van iedere maand krap bij kas zitten, dan kan het aanvragen van een doorlopend krediet mogelijk interessant voor u zijn. Bij een doorlopend krediet van Interbank bepaalt u namelijk zelf hoeveel u iedere maand extra leent. Daarbij kunt u in een maand waarin u extra verdiend heeft, een deel van de opgebouwde schuld en rentekosten aflossen om de maandlasten in een volgende maand te verlagen. Bij een doorlopend krediet heeft u een variabele rente, waardoor de maandlasten in geen geval hetzelfde zullen zijn. Doordat u zelf bepaalt hoeveel u maandelijks aflost, op basis van het bedrag wat u tot dan toe geleend heeft, hoeft dit niet direct een nadeel voor u te zijn.

Zowel een doorlopend krediet als een persoonlijke lening kunt u online afsluiten bij Interbank. Nadat u een kredietaanvraag heeft ingediend stuurt Interbank u een persoonlijke en vrijblijvende offerte toe, op basis van uw inkomen, leeftijd, enzovoorts.

Wanneer u akkoord gaat met deze offerte dient u een aantal documenten toe te sturen. Denk aan een bewijs van inkomen, een kopie van uw identiteitsbewijs, enzovoorts. Als deze documenten door Interbank worden goedgekeurd ontvangt u binnen enkele werkdagen uw krediet. Zo kunt u direct beginnen met een verbouwing, de aanschaf van een nieuwe auto, enzovoorts.

0 comments… add one

Leave a Comment