Klein bedrag lenen

Klein bedrag lenen mogelijk? Dat is mogelijk bij bepaalde aanbieders in Nederland zonder BKR toetsing. U vraagt dan een minilening aan. Minileningen zijn beschikbaar voor consumenten met een vast inkomen uit werk. Met een tijdelijk dienstverband (en dus een onzeker inkomen) kunt u helaas niet bij deze aanbieders terecht.

Klein bedrag lenen met minilening of rood staan

In de volksmond worden deze leningen ook wel eens ‘microleningen’ of ‘flitskredieten’ genoemd. Naast het afsluiten van een minilening zou u ook een ‘krediet op betaalrekening’ bij de bank kunnen aanvragen. Daarmee kunt u tot maximaal 1.000 euro rood staan. Bij sommige banken minder of juist iets meer.

Wilt u liever iets meer lenen? Dan kunt u een klein doorlopend krediet afsluiten. Maar we gaan er in dit geval gewoon vanuit dat u genoegen neemt met een paar honderd euro. Daarom gaat in dit artikel de meeste aandacht uit naar de minilening als manier om een klein bedrag te lenen…

Een paar honderd euro lenen met de minilening

klein bedrag lenen onlineAls u een klein bedrag wilt lenen, vanaf welke bedragen kunt u dan geld lenen? Met een minilening is het mogelijk om vanaf een paar tientjes tot enkele honderden euro’s te lenen. Zo kunt u al een klein bedrag lenen vanaf €50. Als u voor de eerste keer gebruik van een minilening maakt, dan kan u lenen tot maximaal €750.

U moet rekening houden met een zeer korte looptijd van maximaal 45 dagen. De kortste looptijd is 15 dagen. Waarom kunt u alleen tegen dergelijke korte looptijden geld lenen? Waarschijnlijk proberen de aanbieders van dit soort kleine leningen de risico’s zoveel mogelijk te vermijden.

Maar deze kleine kredieten zijn natuurlijk allereerst bedoeld om een korte periode -financieel gezien- te kunnen overbruggen. Het inkomen staat iedere maand binnen dertig dagen op uw rekening. De terugbetaling van een klein beetje geld moet dan ook wel binnen 15 tot 45 dagen lukken.

Snel geld nodig? Al binnen 24 uur geld op de rekening!

Als u snel geld nodig heeft, dan kan een minilening uitkomst bieden. U krijgt namelijk doorgaans al binnen 24 uur het geld op de rekening gestort. Niet binnen 10 minuten dus, zoals veel ‘geld lening websites’ pretenderen. Het aanvragen van deze lening is wel eenvoudig en als u ervoor zorgt dat u de noodzakelijke gegevens bij de hand heeft, kunt u al binnen 10 minuten een minilening aanvragen.

In Nederland kan u een klein bedrag lenen bij Ferratum en Cashper. De aanvraag dient u altijd online in. U kunt zelf het leenbedrag en de looptijd bepalen. Het grote voordeel van geld lenen bij Cashper is dat deze instelling beschikt over een bankvergunning. Dat is niet het geval bij Ferratum.

Voorwaarden?

 • U moet 21 jaar of ouder zijn.
 • U hebt de Nederlandse nationaliteit.
 • U heeft tevens een verblijfplaats in Nederland.
 • Uw minimale netto maandinkomen moet 900 euro zijn.

Betrouwbaar kleine bedragen lenen bij Cashper

Het is voor u, bij een klein bedrag lenen, natuurlijk belangrijk dat u zo snel mogelijk het leenbedrag op uw rekening krijgt gestort. U kan het geld goed gebruiken. Anders zou u ook niet op zoek gaan naar manieren om een klein bedrag te lenen. Maar het is minstens zo belangrijk om zaken te doen met een kredietverstrekker waarbij u veilig en transparant kunt lenen.

Naar onze bescheiden mening is  een klein bedrag lenen alleen mogelijk bij Cashper. Bij hen kunt u lenen vanaf €50 tot maximaal €1000. En ze beschikken over een bankvergunning. Zorg ervoor dat u alleen geld leent als u dit ook weer terug kunt betalen. Kan u de lening binnen 30 dagen weer terugbetalen? Zo niet, dan raden we het u af om geld te lenen. Ga op zoek naar een alternatief, zoals geld lenen van vrienden of familie. Of misschien kan uw baas het loon iets eerder overmaken…

Snel geld lenen bij Cashper en de voordelen daarvan:

 • Zij zijn de enige verstrekker van minileningen met een bankvergunning.
 • Veel positieve beoordelingen (93%).
 • Het aanvragen van een lening is kosteloos.
 • U kan vrijblijvend uw leningkosten berekenen.
 • U mag de lening kosteloos annuleren (u heeft bedenktijd).
 • In tegenstelling tot Ferratum heeft u geen garantiestelling nodig.
 • U kan alles online regelen.
 • De klantenservice is goed bereikbaar.

Minikredieten lijken op rood staan bij de bank

Een minikrediet lijkt in veel opzichten op rood staan bij de bank. Net zoals met rood staan, kunt u met een minikrediet ook maar een klein bedrag lenen. Maximaal kan u een paar honderd euro tot 1000 euro lenen. Deze leningen zijn bedoeld om een krappe periode in financieel opzicht te zien overbruggen.

In tegenstelling tot het aanvragen van rood staan bij de bank, kunt u snel geld lenen met een minilening. Het bedrag staat meestal al binnen 1 dag op uw rekening. Toch is het niet zo’n slecht idee om bij uw bank rood staan aan te vragen. De kosten zijn wellicht vergelijkbaar met die van een minilening, maar u mag over het terugbetalen veel langer doen.

Een krediet op betaalrekening aanvragen bij de bank

U kan bij de meeste banken kort in het rood staan met een krediet op betaalrekening. Dat is gewoon een betaalrekening met een kredietfaciliteit. U kan tot maximaal uw netto maandinkomen in het rood staan. Dit kan erg handig zijn, ook al gebruikt u het niet. Als u eens een keer te weinig geld op de rekening heeft staan, dan kunt u toch de boodschappen betalen of die ene belangrijke rekening.

U moet eens per 3 maanden een volledige dag een positief saldo hebben. Als u iets meer geld wilt lenen, dan is een klein doorlopend krediet afsluiten ook een mogelijkheid. Een klein bedrag lenen is over het algemeen altijd wel mogelijk.

Beetje geld nodig? Goedkope alternatieven:

Natuurlijk is het afsluiten van een minilening of het aanvragen van een krediet op betaalrekening niet de enige manier om aan klein geldbedrag te komen. Gelukkig zijn er nog voldoende alternatieven. Dat leest u hieronder. En soms kan het verstandig zijn om op zoek te gaan naar een oplossing die ook werkt op de langere termijn. Dit is vooral verstandig als u vaker geld tekort komt. Zo kunt u bijvoorbeeld uw baas vragen om loonsverhoging, of er een extra baantje voor in de avonduren bijnemen.

 • Leen geld van familie of vrienden.
 • Vraag een krediet op betaalrekening aan bij uw bank. Daarmee kunt u tot een bepaald limiet rood staan.
 • Schrijf u in op een Crowdfunding website voor particulieren.
 • Verkoop spullen op Marktplaats of Tweedehands.
 • Vraag uw baas om een voorschot.
 • Vraag om loonsverhoging bij uw baas.
 • Neem een extra baantje voor in de avonduren.