Kredietspotter

De website van kredietverstrekker Kredietspotter oogt wellicht minder betrouwbaar dan de website van verschillende andere Nederlandse kredietverstrekkers. Toch zijn er jaarlijks duizenden particuliere consumenten die gebruik maken van de dienstverlening van Kredietspotter.

Deze organisatie is een onderdeel van Ster Krediet B.V. en staat ingeschreven bij de Autoriteit Financiële Markten. Ster Krediet B.V. zelf is een wat kleinere kredietverstrekker met een hoofdvestiging in De Goorn.

Het is belangrijk om te vermelden dat Kredietspotter zelf geen kredieten aan consumenten verstrekt. Deze organisatie treedt op als adviseur, waarbij Kredietspotter de goedkoopste aanbieder van het door u aangevraagde krediet probeert te vinden. Hierbij werkt Kredietspotter samen met verschillende Nederlandse kredietverstrekkers. Op basis van de voorstellen die deze kredietverstrekkers u doen, vindt u de goedkoopste oplossing voor het aanvragen van het door u gewenste krediet.

Werkwijze van Kredietspotter

Bij een normale kredietverstrekker is het gebruikelijk om uw kredietaanvraag online in te dienen. Hierbij voegt u een aantal documenten als bewijs van uw financiële draagkracht. In het geval van Kredietspotter geeft u aan welk type lening u zoekt en wat de hoogte van deze lening en uw huidige inkomen is.

Op basis van deze gegevens doet Kredietspotter navraag bij verschillende Nederlandse kredietverstrekkers, die u vervolgens een aanbod kunnen doen. Dit aanbod ontvangt u niet zelf, maar verloopt via deze kredietverstrekker. De organisatie zoekt vervolgens de goedkoopste oplossing en stuurt u deze toe.

Op basis van de vrijblijvende offerte die Kredietspotter u toegestuurd heeft, kunt u akkoord gaan met het voorstel of zelf nog even verder zoeken. Mocht u akkoord gaan dan regelt Kredietspotter de rest voor u. Net zoals bij een kredietverstrekker zult u ook een aantal documenten toe moeten sturen, om aan te kunnen tonen dat u het aangevraagde krediet binnen de gestelde aflossingstermijn kunt terugbetalen.

Verschillende soorten leningen aanvragen

Kredietspotter biedt de mogelijkheid om twee soorten leningen aan te vragen: een persoonlijke lening en een doorlopend krediet. Het is sterk aan te raden om u vooraf in te lezen in de verschillen tussen beide leningen. Zo is een persoonlijke lening vooral interessant wanneer u een eenmalige grote uitgave wilt kunnen bekostigen. Denk aan de aanschaf van een nieuwe auto, het financieren van een verbouwing binnen uw woning, enzovoorts.

Met een doorlopend krediet kunt u iedere maand een nieuwe lening afsluiten, waaraan een bepaald maximum zit. Mocht u regelmatig een tekort aan liquide middelen hebben, dan kan dit interessant zijn. Houd er rekening mee dat u iedere maand een deel van de eerder afgesloten leningen moet aflossen, evenals de rentekosten die u hierbij opgebouwd heeft. Bij een doorlopend krediet heeft u een variabele rente.

Niet alle leningen in beeld

De dienstverlening van Kredietspotter biedt u verschillende voordelen. Houd er echter rekening mee dat niet alle leningen van de verschillende kredietverstrekkers in de vergelijkingen zullen worden meegenomen. Dit kan als een nadeel worden beschouwd, omdat u zo mogelijk alsnog een te hoog bedrag betaalt voor het door u aangevraagde krediet. Het kan dan ook geen kwaad om zelf een online vergelijkingstool te gebruiken voor het vergelijken van leningen bij kredietverstrekkers.

0 comments… add one

Leave a Comment