Kredietverstrekkers

Op deze pagina vind u een overzicht met kredietverstrekkers. Hier kunt u eenvoudig een keuze maken om bijvoorbeeld informatie te vinden over een kredietverstrekker, maar ook om beoordelingen over kredietverstrekkers, banken of intermediairs achter te laten. Heeft u goede of slechte ervaringen? Deel deze dan met onze bezoekers!

0 t/m 10
A
ABN Amro
• A-Krediet
• Achmea
• AEGON
B

Becam
• Bink Bank

C
Citco

E
O

Ohra

P
Q
U
V
W
X
Y
Z

 

Op deze pagina komt u meer te weten over kredietverstrekkers in Nederland. Een kredietverstrekker verstrekt consumptieve kredieten aan kredietnemers. Wellicht binnenkort ook aan u? Diverse organisaties kunnen optreden als kredietverstrekker. Dat is meestal een bank maar ook een leasemaatschappij of zelfs een verzekeraar kan kredieten aanbieden. Veel kredieten worden echter ook via intermediairs aangeboden.

We leggen hieronder uit welke kredieten u als particulier bij hen kunt afsluiten, hoe het zit met een BKR-registratie en hoe u het beste kredietverstrekkers onderling kunt vergelijken.

Soorten leningen die kredietverstrekkers aanbieden

Hieronder beschrijven we de 2 belangrijkste soorten leningen: Het doorlopend krediet en de persoonlijke lening. Dit zijn consumptieve kredieten die voor uiteenlopende leendoelen aangevraagd worden. Een consumptieve lening is een krediet waarbij het leenbedrag altijd voor een consumptieve besteding gebruikt wordt. Bijvoorbeeld voor de aanschaf van een nieuwe auto of caravan, voor een verbouwing en renovatie of gewoon om wat extra geld achter de hand te hebben. Van het doorlopend krediet en de persoonlijke lening zijn er tevens diverse tussenvormen / variaties. We nemen die straks nog in vogelvlucht met u door.

Overzicht kredietverstrekkers in Nederland

Bent u al eventjes op zoek naar een volledig overzicht met kredietverstrekkers die actief zijn in Nederland? Op Leningen.nl hebben we voor u alle Nederlandse kredietaanbieders in kaart gebracht. Bij elke kredietverstrekker leest u welke kredieten ze zoal aanbieden en hoe u deze aanvraagt en afsluit.

Persoonlijke lening

Als u een persoonlijke lening afsluit, dan leent u geld tot een limiet die u met de kredietverstrekkers van te voren heeft afgesproken. De persoonlijke lening is een kredietvorm die zeer veel zekerheid en duidelijkheid biedt. Werkelijk alles staat vast: De rente, looptijd en de hoogte van de maandtermijnen. Deze lening is met name geschikt voor consumptieve bestedingen waarbij de kosten duidelijk zijn. Zo kunt u de looptijd van de lening perfect afstemmen op de levensduur van het leenobject. De persoonlijke lening wordt vaak als autolening gebruikt. Overigens krijgt u bij de persoonlijke lening het gehele leenbedrag in één keer op uw rekening gestort.

Waarvoor deze lening aanvragen?

Vraag de persoonlijke lening aan bij een kredietverstrekker naar keuze voor objecten waarvan de levensduur duidelijk is. Financier met dit krediet bijvoorbeeld een nieuwe auto, een keuken, zonnepanelen of een nieuwe badkamer. Stem de looptijd tot in perfectie af op de levensduur van uw aankoop. Mocht het leenobject aan vervanging toe zijn, dan bent u niet meer bezig met het aflossen van een lening.

Voordelen van persoonlijke lening

 • Vaste rente en een vaste looptijd.
 • Het aflosschema ligt daarom ook vast.

Nadeel

De persoonlijke lening heeft naar onze mening geen echte nadelen. Dit is een lening zoals hij hoort te zijn. Als kredietnemer weet u altijd waar u aan toe bent. Enig nadeel is dat de rente op persoonlijke leningen doorgaans hoger is dan bij een doorlopend krediet. Maar bij een doorlopend krediet is de rente weer variabel. Dat kan op een later moment juist nadelig voor u uitpakken.

Bekende varianten op de persoonlijke lening:

 1. Zakelijke lening met vaste rente.
 2. Kopen op afbetaling.
 3. Autolening.
 4. Groene lening.

Doorlopend krediet

Bij een doorlopend krediet maakt de kredietverstrekker het kredietbedrag niet over op uw rekening. U ontvangt namelijk een kredietlimiet. U mag daarvan bedragen in gedeelten opnemen. Maar u heeft uiteraard ook de mogelijkheid om het bedrag in één keer op te nemen. U betaalt alleen een rentevergoeding over de bedragen die u opneemt. Maandelijks moet u dan ook een bepaald percentage van de opgenomen bedragen aflossen. De bedragen die u heeft afbetaald mag u altijd weer opnemen als dat nodig is. Het krediet kent namelijk geen eindtijd. Hij loopt door. De rente die u betaalt is variabel. Deze kan maandelijks in zowel uw voordeel als nadeel wijzigen.

Waarvoor dit krediet afsluiten?

Het doorlopend krediet is uitermate geschikt voor mensen die op onregelmatige basis grotere leenbedragen nodig hebben. Het krediet leent zich perfect voor bestedingen waarvan de totale kosten vooraf onduidelijk zijn. Dat is bijvoorbeeld het geval bij een grote verbouwing of renovatie van een woning, de aanleg van een tuin of bij het maken van een wereldreis.

Voordelen doorlopend krediet

 • De lage rente (deze kan in de toekomst stijgen).
 • U mag zelf bepalen wanneer en hoeveel (tot aan het limiet) u opneemt en aflost.
 • Afgeloste kredietbedragen kunt u weer opnemen.

Andere vormen van doorlopend krediet:

 1. Creditcard (lijkt op een doorlopend krediet maar is het feitelijk niet).
 2. Rood staan bij de bank (doorlopend krediet is voordeliger!).
 3. Kopen op afbetaling (doorlopend krediet is goedkoper!).
 4. Klantenkaarten (hoge rente!).

Nadelen doorlopend krediet?

Omdat de rente variabel is en u in de verleiding kunt komen om eenmaal afgeloste bedragen opnieuw op te nemen, kunt u lang aan dit krediet vastzitten. U weet van te voren nooit met zekerheid wanneer het krediet weer is terugbetaald. U blijft tijdens deze gehele looptijd wél rente betalen. En als het een beetje tegenzit, dan stijgt die rente ook nog eens.

Krediet vergelijken

Op deze website kunt u heel eenvoudig en snel diverse soorten kredieten vergelijken van verschillende aanbieders. U vergelijkt op basis van rente en voorwaarden. Als u besluit om via Leningen.nl een offerte aan te vragen, dan verloopt deze aanvraag niet via ons. Wij kunnen uw gegevens ook niet inzien. U doet rechtstreeks zaken met de desbetreffende kredietverstrekker(s).

AFM vergunning kredietverstrekkers

Op onze website kunt u kredieten van meerdere kredietverstrekkers met elkaar vergelijken. We hebben alleen de kredietverstrekkers in ons overzicht geplaatst waarvan we met zekerheid weten dat ze over een geldige AFM- of bankvergunning beschikken. Doe nooit zaken met een kredietverstrekker die niet over de benodigde vergunningen beschikt. Via Check je aanbieder op de website van de AFM kunt u controleren of een kredietverstrekker voldoet aan de eisen en betrouwbaar is.

BKR-registratie en geld lenen

Heeft u een negatieve BKR-registratie maar wilt u toch geld lenen via een kredietverstrekker? Het hangt van het soort BKR codering af of u een krediet kunt afsluiten. Kredietverstrekkers zijn verplicht om een toetsing naar uw leenhistorie te doen bij de instantie Bureau Krediet Registratie. Ook een oude BKR-registratie (tot 5 jaar oud) kan bij een kredietaanvraag nog voor problemen zorgen. Een eenmaal ontvangen BKR codering kunt u niet laten verwijderen. Tenzij u kan aantonen dat u deze geheel ten onrechte heeft ontvangen.

Positieve of negatieve ervaringen met een kredietverstrekker?

De ene kredietverstrekker is de andere niet. Sommige kredietverstrekkers zijn erg klant- en oplossingsgericht, terwijl weer andere nogal veel steken laten vallen. Noem op Leningen.nl het beestje bij de naam! Deel uw ‘kredietverstrekker ervaringen’ met de bezoekers van onze site. Geef complimenten aan kredietverstrekkers die het verdienen en klaag over aanbieders die, in uw beleving, steken hebben laten vallen.