Laagste rente lening

Als u benieuwd bent naar de ‘laagste rente lening’, dan raden we u aan om nog even op deze pagina te blijven. We geven u enkele handige tips, zodat u weet waarop u moet letten bij het vergelijken van kredietaanbieders.

Meer dan 50 leenproducten, hoe vind je dan de laagste rente lening?

Als u geld wilt lenen en dan ook nog eens tegen de aller-laagste leenrente, dan kunt u kiezen uit zo’n 50 leenproducten in Nederland. Dat zijn er nogal wat. Hoe vind je dan ooit de goedkoopste lening, vraagt u zich vast af? Het wordt al een stuk gemakkelijker om eerst een bijpassende lening te vinden. Eentje die perfect aansluit bij uw bestedingsdoel. Grofweg kunt u kiezen voor de persoonlijke lening of het doorlopend krediet. We informeren u verderop de pagina uitgebreid over deze 2 leenvormen. Ook informeren we u over de laagste rente van het WOZ krediet. Dit is een doorlopend krediet voor woningeigenaren.

Kies voor een krediet dat bij uw besteding past!

Zo goedkoop mogelijk geld lenen? Dan moet u niet op de bonnefooi, dus zonder enige voorbereiding, leningen met elkaar vergelijken. Bepaal altijd eerst welke lening u wilt afsluiten. Elk type krediet beschikt weer over z’n eigen unieke eigenschappen. Zo hanteren kredietverstrekkers voor een persoonlijke lening andere voorwaarden dan bij een doorlopend krediet. Sluit u een op het oog voordelige lening af met een lage rente, maar sluit de lening achteraf niet goed aan bij uw leendoel en uw financiële en/of persoonlijke situatie? Dan kunnen de leningkosten nogal hoog oplopen.

Voorbeeld:

Als voorbeeld nemen we in dit geval een verbouwing. Bij het zelf verbouwen van een woning weet u nooit van te voren hoeveel geld u kwijt bent. Tenzij u de verbouwing uitbesteed en een vaste prijs afspreekt met de aannemer in kwestie. Sluit u een persoonlijke lening af voor een verbouwing, dan spreekt u een kredietlimiet af met de bank. Dit bedrag krijgt u in één keer gestort op uw rekening en daarover betaalt u direct rente (inbegrepen in de maandtermijnen). U heeft een looptijd gekozen van 72 maanden. Maar stel dat de kosten voor de verbouwing veel lager uitvallen dan is begroot en u dus teveel geld heeft geleend, dan wordt de persoonlijke lening (afgesloten tegen een lage rente) plotseling een zeer dure lening.

U blijft immers rente betalen over het totale bedrag dat u heeft geleend. Met een doorlopend krediet zou u veel goedkoper geld hebben geleend. U betaalt daarmee immers alleen rente over de bedragen die u opneemt. Bij sommige persoonlijke lening aanbieders is het echter mogelijk om boetevrij af te lossen. Het vergelijken van de voorwaarden is minstens zo belangrijk als het vergelijken van geld lenen op basis van de rentetarieven.

Persoonlijke lening en vaste lage rente

De persoonlijke lening kan echter in veel gevallen de goedkoopste lening zijn, als u de eigenschappen daarvan maar maximaal uitbuit! U kiest met een dergelijke lening voor veel vastigheid en zekerheid. Zo heeft u de zekerheid van een vaste rente, looptijd en dus maandtermijnen. Het spreekt voor zich dat een lagere rente automatisch resulteert in een lagere maandtermijn. Een persoonlijke lening sluit u bij voorkeur alleen af voor een uitgave waarvan u de totale kosten weet. Zoals dat het geval is bij de aankoop van een auto of caravan, een nieuwe keuken of badkamer, de aanleg van een tuin, et cetera. U leent dan nooit meer of minder dan u nodig heeft. Zodoende betaalt u ook nooit teveel rente.

Alle voordelen vaste rente:

  • Een rentevaste periode geeft veel zekerheid. Zo weet u exact wat uw maandlasten tijdens de looptijd zijn.
  • Daarnaast is de persoonlijke lening ongevoelig voor rentestijgingen; Als de marktrentes stijgen, dan heeft dit voor u geen vervelende consequenties!
  • Tevens heeft u géén ‘restschuld risico’ tijdens de looptijd van uw lening.
  • Omdat u tussentijds geen extra geld kan opnemen, blijven de maandlasten hetzelfde en leent u nooit onverantwoord. U lost daarom af volgens een vast aflossingsschema.

De laagste rente bij doorlopend krediet

Bij het doorlopend krediet is de rente variabel. Dat kan meerdere voordelen hebben. Zo ligt een vaste rente (zoals bij de persoonlijke lening) vaak hoger dan de variabele rente. Zet u die rente lang vast? Dan betaalt u meer. Bij een doorlopend krediet betaalt u sowieso een lagere instaprente. Deze kan na verloop wel stijgen. Daarom raden we u bij deze kredietvorm aan om te kiezen voor een laag kredietlimiet. Zo blijven de kosten binnen de perken, mocht de rente plots flink stijgen. Andersom kunt u met het doorlopend krediet ook profiteren van rentedaling. Als de marktrentes dalen, dan kunt u hier direct van meeprofiteren! Dat is niet mogelijk bij de persoonlijke lening.

Alle voordelen variabele rente:

  • Sluit u een lening af met variabele rente, dan is het rentepercentage meestal lager.
  • De looptijd is ook variabel: U mag aflossen en opnemen wanneer u maar wilt.
  • Het geld dat u aflost mag u weer opnemen.
  • Daalt de marktrente tijdens de looptijd? Dan leent u goedkoper geld!
  • Blijft u echter dezelfde maandbedragen aflossen, dan lost u de lening sneller af…

Rente WOZ krediet is lager dan andere leenvormen

Tenslotte willen we u nog wijzen op de voordelen van een kredietvorm voor woningeigenaren: Het WOZ krediet. Dit is een speciaal soort doorlopend krediet die alleen mensen met een eigen woning kunnen afsluiten. Als u een eigen huis heeft en geld wilt lenen tegen de laagste rente, dan moet u deze leenvorm zeker in overweging nemen. Want de rente van een WOZ krediet ligt doorgaans lager dan die van een gewoon doorlopend krediet. De bank hanteert voor woningeigenaren immers een lagere risico-opslag.