Leenattent

leenattent logo kredietverstrekkerNet als veel andere financieel dienstverleners is ook Leenattent een kredietbemiddelaar op de financiële markt. Dit betekent dat Leenattent zelf geen kredieten aan consumenten verstrekt, maar wel op zoek gaat naar de goedkoopste leningen voor consumenten. U kunt via de website een kredietaanvraag doen, waarna deze organisatie uw aanvraag aan verschillende kredietverstrekkers voorlegt.

Iedere kredietverstrekker kan vervolgens een offerte aanbieden, waaruit Leenattent de gunstigste lening voor u kiest. Het is vervolgens aan u om te bepalen of de lening afsluit, of nog even verder wilt zoeken.

Leenattent is een organisatie die al in 1983 werd opgericht en zich sindsdien enkel bezig heeft gehouden met de bemiddeling in consumptief krediet. Hierbij richt Leenattent zich op verschillende kredietvormen. Denk aan een persoonlijke lening, een doorlopend krediet, enzovoorts. Door de contacten die Leenattent binnen de financiële sector heeft, kunnen ze u een aantrekkelijk voorstel doen na een kredietaanvraag. Zo zijn uw maandlasten voor een afgesloten lening zo laag mogelijk.

Advies over leningen van Leenattent

Voordat u een kredietaanvraag indient bij Leenattent of direct bij een kredietverstrekker, is het verstandig om u te laten adviseren over verschillende kredietvormen. Er bestaan namelijk een aantal wezenlijke verschillen tussen een doorlopend krediet en een persoonlijke lening. Naast deze twee basiskredietvormen, bieden veel kredietverstrekkers nog tal van andere kredietvormen aan die sterk op deze basisvormen lijken. Hierbij zijn de voorwaarden net iets anders opgesteld, wat in sommige gevallen interessante voordelen voor u oplevert.

Bij een persoonlijke lening leent u een vast bedrag met een vaste aflosperiode. U betaalt in dit geval iedere maand een deel van uw lening af, in combinatie met de opgebouwde rentekosten, ook wel JKP genoemd. In het geval van een persoonlijke lening profiteert u vaak van een vaste rente. Zo veranderen uw maandlasten niet tijdens de looptijd van uw lening. Deze leningen zijn interessant voor eenmalige grote uitgaven. Denk aan een verbouwing of de aanschaf van een nieuwe auto.

Mocht u regelmatig een geldtekort hebben of tegen onvoorziene kosten aanlopen, dan kan een doorlopend krediet interessant zijn. In dit geval kunt u iedere maand een nieuwe lening afsluiten tot een vooraf vastgesteld maximum. Iedere maand lost u een deel van de reeds opgebouwde leningen af. De rente van een doorlopend krediet is variabel.

Kredietaanvraag bij Leenattent indienen

Wanneer u voor uzelf duidelijk heeft welke kredietvorm het beste bij u past, kunt u een kredietaanvraag indienen. Na het indienen van uw aanvraag zal Leenattent deze aanvraag naar verschillende kredietverstrekkers sturen. Iedere kredietverstrekker, wisselend van een grote Nederlandse bank tot een kleine, gespecialiseerde partij, kan u vervolgens een aanbod doen. Op basis van de reacties op uw kredietaanvraag krijgt, doen zij u een voorstel. Het is nu aan u om te bepalen of u een lening af wilt sluiten via Leenattent.

Houd er rekening mee dat Leenattent maar met een selectief groepje kredietverstrekkers samenwerkt. Het kan dus voorkomen dat wanneer u zelf een vergelijking tussen kredietverstrekkers maakt, u een voordeliger alternatief vindt. Er zijn verschillende online tools die u hierbij kunnen helpen.

0 comments… add one

Leave a Comment

Previous Post:

Next Post: