Lening afsluiten

Als u een lening wilt afsluiten, dan gaat u als het goed is niet over een nacht ijs. Niet alleen wilt u voordelig geld lenen maar ook nog eens zo transparant mogelijk. Op leningen.nl kunt u online alle soorten leningen berekenen, vergelijken, aanvragen en natuurlijk tevens afsluiten.

Welke lening afsluiten?

Zoveel wensen, zoveel mogelijkheden. Welke lening afsluiten? Dat zou ten eerste afhankelijk moeten zijn van uw leendoel. Bij het kopen van een woning is die keuze snel gemaakt. Dan kiest u natuurlijk voor een goede hypotheek. Al zijn daar ook weer verscheidene vormen van. Iets lastiger wordt het wanneer u leent voor bijvoorbeeld een verbouwing, renovatie, een auto of caravan, een nieuwe keuken of badkamer. Niet elke leenvorm is geschikt voor iedere specifieke uitgave. Onze stelregel is altijd: Sluit een persoonlijke lening af voor grotere uitgaven waarvan de exacte kosten duidelijk zijn. Bijvoorbeeld bij een auto of boot of voor een nieuwe keuken. Kies daarentegen voor het doorlopend krediet als u niet kunt inschatten hoeveel iets kost. Dit is vaak het geval bij een verbouwing of renovatie van een woning.

Online berekenen wat u maximaal kan lenen

Als u eenmaal een keuze heeft gemaakt voor een soort lening, dan wilt u weten hoeveel geld u maximaal kan lenen. Via onze website kunt u bij meerdere kredietverstrekkers berekenen wat u kan lenen en hoeveel dit u maandelijks kost. Vervolgens kunt u er de beste aanbieding uit halen en de goedkoopste lening afsluiten. Voordat u een krediet afsluit, is het belangrijk om de totale leenkosten zien te achterhalen. Dit wordt altijd aangeduid met het ‘JKP’ (Jaarlijks kostenpercentage). Probeer te kiezen voor een zo kort mogelijke looptijd. Des te eerder bent u weer uit de schulden en des te minder geld bent u kwijt aan rente.

De voorwaarden vergelijken

Niet alleen de rentes die banken rekenen kunt u meenemen in uw lening vergelijking, maar ook de voorwaarden. Voorheen deden banken en kredietverstrekkers nogal schimmig over deze leenvoorwaarden. Tegenwoordig werken ze al lang niet meer met kleine lettertjes. U weet dus exact waar u mee akkoord gaat. Banken en kredietverstrekkers hanteren echter niet allemaal dezelfde voorwaarden. Zo kunt u bij de ene aanbieder wél uw krediet versneld en boetevrij aflossen maar bij een andere weer niet. En soms bent u verplicht om er een overlijdensrisicoverzekering bij af te sluiten. Dat resulteert in iets hogere kosten, over de gehele looptijd bekeken. Soms is lenen onmogelijk. Bijvoorbeeld omdat u een bepaalde leeftijd bent gepasseerd. Of omdat u een tijdelijk dienstverband heeft. Kan u bij de ene bank niet lenen? Dan is dat soms bij een andere kredietverstrekker wel mogelijk!

Verantwoord geld lenen is belangrijk

Sluit nooit een lening af als het niet nodig is. Misschien kan die nieuwe auto of badkamer nog wel even wachten. Of kunnen uw kinderen nog prima samen op een kamer slapen en kan u een verbouwing nog wel een jaartje of twee uitstellen. Probeer als het even kan geld te sparen voor een aankoop of besteding in plaats van daarvoor te lenen. Dit is veel goedkoper. Wilt u wel perse een lening afsluiten? Dan kunt u op onze website voldoende informatie lezen over betrouwbaar, veilig en verantwoord geld lenen!

Dure lening laten oversluiten loont!

Steeds meer Nederlanders kiezen ervoor om hun te dure lening te laten oversluiten. Dat loont dan ook absoluut! Betaalt u zich momenteel scheel aan een lening, en blijf er daardoor per maand weinig saldo over voor andere dingen? We denken dat u met het oversluiten van uw huidige lening veel geld kan besparen. Met name wanneer u het krediet hebt afgesloten in een periode toen de leenrentes nog hoog waren. U kunt natuurlijk ook meerdere kleine leningen samenvoegen tot één grote, goedkope lening. Heeft u creditcardschulden? Of staat u in het rood bij de bank? Heeft u goederen gekocht op afbetaling? Vraag een leenofferte aan bij een bank of kredietverstrekker en zij brengen uw mogelijkheden in kaart. Vervolgens doen ze u een leenvoorstel. Als u daarmee akkoord gaat, dan zorgen zij voor de rest. U hoeft zelf dus geen lening(en) over te sluiten. Dat laat u aan de bank over.

Doorlopend krediet afsluiten

In de introductie legden we u in het kort uit wanneer u het beste voor een doorlopend krediet of persoonlijke lening kunt kiezen. Zo is het doorlopend krediet een hele flexibele lening. Daarmee kan u op ieder gewenst moment geld aflossen maar die bedragen ook weer opnemen. U heeft dus de mogelijkheid om doorlopend geld te lenen. Daartegenover staat dan wel dat de leenrente maandelijks kan wijzigen. Dit kan in uw nadeel of in uw voordeel uitvallen. Bij hogere leenbedragen valt een doorlopend krediet echter vrijwel altijd duurder uit dan de persoonlijke lening. Het geld met een doorlopend krediet krijgt u niet in één keer op uw rekening gestort. U betaalt dan ook alleen rente over het gedeelte dat u opneemt!

Of toch maar de persoonlijke lening afsluiten?

De meeste consumenten -en bedrijven- kiezen voor de persoonlijke lening vanwege de vastigheid. Zo staat de looptijd van de lening vast, de hoogte van de rente -deze wijzigt niet- en de bedragen die u maandelijks moet aflossen. U koopt met deze lening dus eigenlijk vastigheid. Het is daarom een ideale leenvorm voor eenmalige, grotere aankopen waarvan u de exacte kosten weet. U kunt dan de looptijd van de lening afstemmen op de verwachte gebruiksduur en/of economische levensduur van het te financieren object. Dit maakt de persoonlijke lening o.m. erg geschikt als autolening.

Online goedkoopste lening afsluiten tegen laagste rente

In 2017 en 2018 liggen de rentes voor alle soorten leningen -dus ook voor hypotheken- historisch laag. Als u perse geld moet lenen, dan is dit het juiste moment om de goedkoopste lening online via Leningen.nl af te sluiten. Sluit nooit een lening af zonder dat u zich van te voren goed heeft ingelezen. Op onze website staat veel informatie waar u iets aan heeft. Ook voor de actuele leenrentes kunt u Leningen.nl altijd raadplegen.