Meer geld besparen op lenen

In dit blog nemen we 3 situaties met u door waarin u meer geld zou kunnen besparen op uw lening. Het blijkt namelijk dat nog steeds teveel Nederlanders veel te veel geld betalen voor een consumptief krediet. Besparen op geld lenen is echter makkelijker dan je zou denken.

Leningen worden goedkoper

Dat geld lenen goedkoper wordt is een feit. Kredietverstrekkers konden de afgelopen jaren goedkoper geld inkopen en daarnaast sluiten steeds meer mensen online een lening af. Dure kantoorpanden worden steeds vaker overbodig. Nu de rente historisch laag staat, is de kans levensgroot dat u veel te veel voor uw huidige lening betaalt. U kunt nog goedkoper lenen door uw bestaande krediet of hypotheek over te sluiten.

1. Sluit uw lening over

U kunt veel geld besparen door uw huidige krediet, lening of hypotheek over te sluiten. Vergelijken van leningen loont! Want de verschillen in prijs zijn groot. Wist u dat een lening met een hoge rente tot wel twee maal zo duur kan zijn als een lening met de allerlaagste leenrente? U kunt meestal tegen dezelfde leenvoorwaarden elders een nieuwe lening afsluiten.

2. Het soort lening


Leen verstandig. Ga op zoek naar de juiste leningsoort. Daarmee kan u veel geld besparen. Leenvormen die als zeer duur te boek staan zijn o.a. minileningen, rood staan bij de bank en postorderkredieten (kopen op afbetaling). De rentes voor dit soort leningen kunnen oplopen tot wel 14%. Vooral de minilening is een dure lening. Lost u deze niet tijdig af, dan moet u rekening houden met bijkomende kosten.

3. Leningen voor auto’s

Een enorm groot deel van de leningen wordt afgesloten voor de aanschaf van een auto. Voor de financiering van een nieuwe auto kan u het beste kiezen voor de persoonlijke lening. Koop nooit een dergelijke grote aankoop op afbetaling bij een autodealer. Deze leningen zijn erg duur.

0 comments… add one

Leave a Comment