Meer leningen aangevraagd dankzij lage rente en economische groei

2017 is een topjaar voor banken en kredietverstrekkers. De economie in Nederland groeit harder dan menig econoom verwacht. Zo groeit de Nederlandse economie in 2017 (naar verwachting) met maar liefst 3,2%. Dat maakt de Europese Commissie bekend. Als gevolg van de groeiende economie zijn er veel meer leningen in 2017 aangevraagd. Dit zal ook te maken hebben met de lage leenrente. Verderop in dit blog geven we u nog een aantal tips die ervoor moeten zorgen dat u ook in 2018 veilig en verantwoord geld kunt lenen.

Nederlandse economie groeit harder dan rest van Eurozone


Niet alleen de economische groei in 2017 is groter dan verwacht. Ook in 2018 zal de economie in Nederland met zo’n 2,5 tot 2,7% doorgroeien. In 2019 verwachten economen een groei tot 2,5%. En dat is flink hoger dan de gemiddelde economische groei in de rest van de Eurozone. De Europese economie groeit in 2017 tot dusver 2,2%.

Extreem lage rente werkt hogere leningaanvraag in de hand

Consumenten en bedrijven durven al een tijdlang weer geld te lenen. De economische groei werkt dat in de hand maar natuurlijk ook de extreem lage rente. En er gaan geruchten dat de leenrente in 2018/2019 weer omhoog zal gaan. Daarom sluit men nu massaal leningen af. Bovendien kunnen (toekomstige) woningbezitters in 2018 nog maar een hypotheek tot maximaal 100% van de woningwaarde nemen. In 2017 is dat nog 101%.

Leen geld bij de juiste kredietverstrekker

In Nederland kunt u geld lenen bij talloze kredietverstrekkers. Goedkoop geld lenen is mogelijk bij aanbieders die zich in een specifiek leenproduct hebben gespecialiseerd. Toch is het de vraag of dat verstandig is. Dergelijke aanbieders zijn niet altijd even goed. Leen daarom geld bij een bekende kredietverstrekker of bank en vergeet niet om leningen te vergelijken via Leningen.nl.

Verantwoord geld lenen

Het spreekt natuurlijk voor zich dat u op een verantwoorde wijze geld moet lenen. Maar helaas gebeurt dat lang niet altijd. Daarom: Ga voor uzelf na of u de lening in de toekomst daadwerkelijk kan aflossen. Ook wanneer er in de toekomst dingen veranderen zoals het verliezen van een baan, kinderen die gaan studeren of een scheiding. Leen nooit het maximale leenbedrag maar blijf daar (als het even kan) iets onder zitten. Dan leent u veilig.

Kies voor een vaste rente

Geld lenen met een variabele leenrente is meestal voordeliger. Maar let op: Deze rente kan wijzigen tijdens de looptijd waardoor u in de toekomst misschien wel veel duurder uit bent! Als u een veilige lening wilt afsluiten dan kiest u altijd voor een lening met een vast rentetarief. U weet dan ook hoeveel geld lenen u in totaal kost.

0 comments… add one

Leave a Comment