Meer sociale huurwoningen in Amsterdam

Er komen meer sociale huurwoningen in Amsterdam. Dat hebben de Amsterdamse woningcorporaties besloten. Daarom mogen ze ook meer geld lenen. Dit is goed nieuws voor mensen die nog geen woning kunnen kopen en dus zijn aangewezen op betaalbare huurwoningen.

Overigens worden er jaarlijks zo’n 2.400 sociale huurwoningen in Amsterdam gebouwd. Dat is een forse toename vergeleken met de voorgaande jaren. Tijdens de crisisjaren kwamen er in totaal ongeveer 800 sociale huurwoningen bij.

Geen studentenwoningen maar doorsnee huurwoningen

De woningcorporaties hebben in de voorbije jaren vooral huurwoningen gebouwd die geschikt waren/zijn voor studenten. Wethouder Laurens Ivens van de SP (Wonen) vertelt dat het in dit geval gaat om echte huurwoningen die er extra worden bij gebouwd. Dus doorsnee sociale woningen die geschikt zijn voor gezinnen.

Schade inhalen

Volgens de wethouder moeten de corporaties de schade inhalen. Want in de voorbije jaren zijn er veel te weinig sociale huurwoningen gebouwd. 2017 is wat dat betreft een zeer belangrijk keerpunt. Zo worden er straks eindelijk weer meer woningen gebouwd dan dat de woningcorporaties verkopen. De nieuwbouw zal in het komende jaar (2018) worden verdubbeld. Naast de investeringen in nieuwbouw, zullen ook vele bestaande woningen worden opgeknapt en beter worden geïsoleerd.

Verhoging leningen

100 mkb-leningen in oktober verstrekt bij Funding CircleDe belangrijkste woningcorporaties hebben in de overheden een partner gevonden als het gaat om de garantie voor leningen. Die garanties zijn namelijk verhoogd. Woningcorporaties kunnen dankzij die garanties meer geld lenen. In totaal wordt het gezamenlijk leenbedrag met maar liefst 300 miljoen euro verhoogd tot 8.6 miljard euro.

Corporaties staan er gezonder voor

Omdat de woningcorporaties er financieel een stuk beter voorstaan, durfden de lokale overheden hun garantiestellingen aanzienlijk te verhogen. Kortom: Goed nieuws voor huurders die (nog) geen woning kunnen kopen. Dit zal op termijn ook de doorstroming op de huurdersmarkt bevorderen.

Niet huren maar kopen?

Huurt u momenteel een woning maar bent u van plan een woning te kopen? Sluit dan een goedkope hypotheek af. Vergelijk alle hypotheken van verschillende aanbieders op Leningen.nl.

0 comments… add one

Leave a Comment