Minder mensen met betalingsachterstand volgens BKR

Er zijn eindelijk veel minder mensen die een betalingsachterstand hebben volgens het BKR. Dit bericht is te lezen op de website van het BKR zelf. Het BKR heeft een eigen BKR kredietbarometer en in de allernieuwste editie daarvan bleek dat het aantal consumenten met een achterstand terugliep naar 711 duizend. Dat is een daling van 5 procent.

Nog 711.000 consumenten met achterstanden

Op dit moment hebben nog plus minus 711.000 consumenten te maken met een betalingsachterstand. 5 procent minder dan in dezelfde periode ten opzichte van 2016. Het is best opmerkelijk dat het aantal mensen met achterstanden terugloopt, want niet zo lang geleden werden de registratiegrenzen nog aangepast. Nu worden ook kleine kredieten vanaf €250 bij het BKR aangemeld. Je zou denken dat met die aanpassing het aantal registraties zou zijn toegenomen. De ondergrens was daarvoor nog €500.

Meer dan 10 miljoen huishoudens staan nu geregistreerd


In totaal staan nu meer dan 10 miljoen (10.25) mensen bij het BKR geregistreerd. Dit zijn niet allemaal mensen met een negatieve BKR codering. Bij de Stichting BKR heeft op dit moment 93% geen negatieve registratie. Ze hebben een z.g. positieve registratie. De overige mensen (7%) staan wel in de database van Stichting BKR met een negatieve BKR-registratie. Is dat bij u ook het geval? Dan kan u daar veel last van hebben. Het aanvragen van een consumptief krediet of hypotheek is dan bijna onmogelijk.

Toch geld lenen met negatieve BKR registratie?

Het aanvragen van een nieuwe lening is met een zware negatieve registratie onmogelijk. Soms kunt u echter met een registratie wel geld lenen. Dat hoef dus niet altijd onmogelijk te zijn. De voorwaarde is dan wel dat uw achterstand weggewerkt moet zijn. Lenen met een betalingsachterstand is niet mogelijk…

BKR opvragen via BKR.nl

Bent u benieuwd hoe u geregistreerd staat en zo ja, wat de betekenis is van uw codering? Via bkr.nl kunt u online uw historie opvragen. Op de website van de stichting kunt u ook terecht voor uitleg van alle verschillende BKR coderingen.

0 comments… add one

Leave a Comment