MKB leningen voor bedrijven met gunstiger voorwaarden

Er zijn tijden geweest dat men met lood in de schoenen bij de bank langsging voor de aanvraag van een lening. Een zakelijke lening? Dat kon u als ondernemer wel op uw buik schrijven. Tenzij u uitmuntende cijfers kon overleggen. Ook veel particulieren maakten geen schijn van kans. Het tij is gekeerd. Met name ondernemers merken dat. Banken doen er alles aan om MKB leningen aan de man te brengen. Het zijn nu juist de bedrijven waarvan de banken afhankelijk worden.

Bedrijven met hoog risicoprofiel profiteren, dat schrijft het FD

Het zijn met name ondernemingen die een hoger risicoprofiel hebben die profiteren, aldus het Financiële Dagblad. De krant schrijft dat bedrijven in de VS met een hoog risicoprofiel profiteren van het “versoepeld leenstelsel”. Voor banken in Nederland is dit een nadelige trend. Ze krijgen “onvoldoende grip op deze groep”, aldus het Financiële Dagblad.

Bedrijven bepalen voorwaarden MKB lening

 Dat bedrijven tegenwoordig steeds vaker de voorwaarden voor zakelijk geld lenen bepalen, dat is niet iets van de laatste tijd. Het FD kwam erachter dat grotere ondernemingen vóór de kredietcrisis ook al de leenmarkt bepaalden. MKB leningen met z.g. ‘losse voorwaarden’ verdwenen toen de financiële crisis uitbrak. Maar nu zijn ze min of meer terug. Hoe dat komt?

Volgens Jelle Maasbach, hij is beurscommentator, speelt de lage rente een rol. Die wordt door de ECB in stand gehouden. Zoekt u naar een financiering voor uw onderneming? Dan kan u onderhandelen met de bank over de voorwaarden. Niet de bank maar ú dicteert.

Makkelijk geld lenen voor financieel zwakke bedrijven

Zelfs bedrijven die een slechte positie hebben en financieel zwak staan, kunnen gemakkelijker aan een zakelijke lening komen. Er zijn geldschieters te over. Ook startende MKB-bedrijven kunnen zodoende altijd wel bij een aanbieder terecht.

Bron: voor het volledige artikel gaat u naar de website van BNR.

0 comments… add one

Leave a Comment