Nederland sluit persoonlijke lening massaal in de armen

Amsterdam – 3 oktober | Nederlandse huishoudens laten het doorlopend krediet steeds vaker links liggen. Het merendeel van de Nederlanders sluit de persoonlijke lening in de armen. Al in 2016 bleek dat Nederlanders de voorkeur geven aan de persoonlijke lening.

Meer dan 60 procent sloot in dat jaar een PL af. Een persoonlijke lening heeft meer voordelen in vergelijking met een doorlopend krediet. In 2017 is het mogelijk om deze lening overigens boetevrij versneld af te lossen.

Rente persoonlijke lening oktober 2017

De rente voor een persoonlijke lening in oktober 2017 is tussen de 4 en 5%. De goedkoopste aanbieder is tot nu toe Defam, met een rente van 4.1%. Daarna volgt Freo met 4.2%. ABN Amro zit momenteel op 4.7%. Van de andere bekende banken is de ING de duurste aanbieder van persoonlijke leningen met een rente van 6.9%.

Kenmerken van de persoonlijke lening


Het aanvragen van een persoonlijke lening is in Nederland de normaalste zaak van de wereld. De lening is dan ook echt multifunctioneel en u kunt hem vrijwel voor alle grote en kleine aankopen aanvragen. Hij is geliefd als autolening, verbouwingslening, groene lening en hij wordt tevens afgesloten als een soort tweede hypotheek voor bijvoorbeeld vakantiewoningen. Het geld wordt in één keer op de rekening gestort. Maandelijks lost u een vast bedrag af. Deze bestaat uit aflossing met een gedeelte rente.

Heeft u een….
nieuwe auto nodig?
nieuwe keuken of badkamer nodig?

Wilt u…
uw woning verbouwen?
uw huis verduurzamen en zonnepanelen plaatsen?

Zou u graag…
een boot kopen?
of is uw oog gevallen op een camper of vakantiehuisje?

Vraag dan een persoonlijke lening aan via Leningen.nl. Op onze website kunt u leningen vergelijken van goedkope aanbieders.

Voordelen van deze lening:

In 2017 blijken consumenten vaker een persoonlijke lening aan te vragen dan een doorlopend krediet. Deze lening heeft dan ook veel voordelen. We noemen een aantal belangrijke voordelen op:

  • Direct de beschikking over het volledige leenbedrag.
  • Geld lenen tegen een vaste rente.
  • Duidelijkheid: De looptijd staat vast.
  • Daarom: Lost u maandelijks een identiek bedrag af.
  • In 2017 leent u nog tegen een historisch lage rentevoet (rentes zijn tussen de 4 en 7 procent).
0 comments… add one

Leave a Comment

Previous Post:

Next Post: