Nederlanders zonder creditcard kunnen bij Google afrekenen met iDeal

Goed nieuws voor Nederlanders die geen creditcard hebben en toch met regelmaat aankopen doen in de Google Play Store. Tot voor kort konden zij alleen betalen via Paypal, door een Google Play giftcard aan te schaffen of via een telefoonrekening bij de KPN of één van de dochtermerken. Google heeft de laatste tijd testen uitgevoerd. Vanaf deze week is het mogelijk om af te rekenen met iDeal voor de aankopen uit de Play Store van Google.

Nederlanders gebruiken creditcards weinig

 Nederlanders gebruiken, vergeleken met inwoners van andere landen, de creditcard erg weinig. Het is bij ons dan ook geen noodzakelijk betaalmiddel. Met een gewone pinpas kan u vrijwel alle betalingen doen. Online betalen via iDeal is echter ideaal. Maar helaas is dat niet altijd mogelijk.

Waarom is dat niet mogelijk?

Met name grotere, internationale bedrijven bieden iDeal niet altijd aan als betaalmiddel in Nederland. Daarom moet men vaak gebruik maken van andere, omslachtige betaalmethodes. Zo moest u voorheen voor het betalen van apps, games en andere content in de Google Play Store apart een Paypal rekening openen. Of speciale giftcards aanschaffen.

Aankopen afrekenen via iDeal

Zonder creditcard kunnen gebruikers van Android dan ook eindelijk afrekenen via iDeal in de Google Play Store. Vrijwel alle banken in Nederland bieden aan hun klanten de mogelijkheid om te betalen via iDeal. Overigens kunt u in de Google Play Store ook gewoon gebruik blijven maken van andere betaalmethodes, bijvoorbeeld via uw telefoonprovider, betalen met creditcard of met cadeaubonnen.

Informatie over creditcards

Op Leningen.nl kunt u terecht voor betrouwbare informatie over de creditcard. Lees direct alles over creditcard aanvragen.

0 comments… add one

Leave a Comment