Nieuw: Online betalen met een virtuele creditcard

Virtuele creditcards

Wat is een virtuele creditcard? Diverse nieuwssites besteedden de afgelopen dagen aandacht aan deze bijzondere prepaid kredietkaart. Het is geen fysieke geldpas en ook geen reguliere creditcard maar een online betaalmiddel.

Een virtuele kredietkaart dus. Bij virtuele creditcards ontvangt u een nummer en een unieke ‘CSV code’. Dit zijn de noodzakelijke gegevens om altijd en wereldwijd uw betalingen te kunnen doen. U kunt uw virtuele creditcard online opwaarderen.

Steeds meer online betalingen dus vraag naar virtuele creditcards


Steeds meer betalingen vinden online plaats. Er is daarom vraag naar een goed en vooral veilig digitaal betaalmiddel. De virtuele creditcard kan die leemte opvullen. Met deze kaart kunt u online al uw betalingen doen. U kunt deze kaart dus niet gebruiken voor offline betalen. Met virtuele creditkaarten kunt u geen geld lenen. Hij is daarom het beste te vergelijken met een prepaid creditcard.

Alle soorten online betaalmethodes:

1. iDEAL
2. Creditcard
3. Virtuele creditcard
4. Paypal
5. Afterpay
6. Klarna
7. PayDutch
8. AcceptEmail
9. Paysafecard

Virtuele creditcard is ideaal voor kleine aankopen

De virtuele creditkaart is echter van alle online betaalmethoden het meest geschikt om te gebruiken voor met name kleinere aankopen. En hij is ‘instant’. Dat wil zeggen dat u hem aanschaft en er direct uw digitale/online betalingen mee kunt doen. Bestel deze digitale creditcard om bijvoorbeeld apps mee aan te kopen, of spullen te bestellen via Bol.com, eBay of Amazon. Omdat u geen fysieke pas ontvangt hoeft u daarvoor ook niet te betalen.

Update augustus 2017

Sinds enkele weken kunt u de virtuele creditcard ook in Nederland aanschaffen. Bestel bijvoorbeeld de Mastercard Virtual Creditcard of die van Visa.

Kosten van deze virtual creditcard

Omdat deze kaart virtueel is, hoeft u niet te betalen voor een pas. Het aanvragen is gratis. Wel betaalt u mogelijk een klein bedrag voor het opladen van deze online kredietkaart. Er zijn ook aanbieders bij wie het opladen gratis is.

0 comments… add one

Leave a Comment