Nieuwe lening voor funderingsherstel

Is uw fundering verzakt of moet het gedeeltelijk vervangen worden? Eigenaren van woningen die dringend geld nodig hebben om funderingsherstel aan hun huis te kunnen financieren, die kunnen vanaf oktober dit jaar een speciale funderingslening afsluiten. Ze kunnen de lening bij het Fonds Duurzaam Funderingsherstel aanvragen.

Het Fonds Duurzaam Funderingsherstel

Waarom is Het Fonds Duurzaam Funderingsherstel in het leven geroepen? Dit fonds is er voor gemeenten, provincies én woningeigenaren. Ze werd opgericht om Nederlandse gemeenten/provincies te helpen, zodat eigenaren van woningen snel een financiering rond kunnen krijgen voor urgent funderingsherstel.

U kan deze lening alleen afsluiten voor funderingsherstel waarbij haast geboden is. Alleen in gemeenten en provincies, die zich hebben aangesloten bij Het Fonds Duurzaam Funderingsherstel, wordt de funderingslening aangeboden. Het is de SVn die de beheerder is van dit fonds. Bij hen vraagt u dan ook deze lening aan.

Meer woningen met funderingsproblemen in de toekomst

Instanties verwachten dat binnen nu en 15 jaar veel meer woningeigenaren te maken krijgen met funderingsproblemen. Dit zal het gevolg zijn van grondwaterstanden die veranderen, de klimaatverandering en bodemdaling. Het aantal woningen met dergelijke problemen neemt naar schatting met 35.000 toe. Op de langere termijn zullen mogelijk zelfs honderdduizenden woningeigenaren met dit grote probleem te maken krijgen.

Funderingslening alleen voor noodzakelijk herstel

Nieuwe lening voor funderingsherstelBeschadigde funderingen moeten zo snel mogelijk gerepareerd/hersteld worden. De hele woning rust er immers op. Het herstel van een fundering is duur. Vooral omdat veel huizen in Nederland (de rijtjeswoningen) aan elkaar zijn gebouwd. Repareren heeft dan alleen zin als de funderingen van alle woningen in één keer hersteld worden.

Als echter 1 eigenaar niet kan meefinancieren, dan kan er geen herstel gepleegd worden. Bij bepaalde gemeenten in Nederland is het voor dergelijke woningeigenaren toch mogelijk om daarvoor een financiering rond te krijgen. Namelijk via Het Fonds Duurzaam Funderingsherstel.

Zo wordt voorkomen dat andere woningeigenaren in de problemen komen omdat 1 eigenaar de financiering niet rond krijgt. De funderingslening moet overigens verplicht unnuïtair afgelost worden. Hij heeft een maximale looptijd van dertig jaar. Boetevrij versneld aflossen is toegestaan.

0 comments… add one

Leave a Comment