Nu geld nodig

Heeft u nu geld nodig? Dan hebben we goed nieuws voor u: Nu geld lenen is mogelijk via Leningen.nl. Hetzij onder bepaalde voorwaarden. Want om direct geld te kunnen lenen moet u de kredietverstrekker er wel van overtuigen dat u in staat bent de lening terug te betalen. Meer over geld lenen met spoed leest u op deze pagina. We leggen u uit welke leenvorm daarvoor het meest geschikt is. Tevens informeren we u óók over de nadelen en mogelijke gevaren van lenen als u nu geld nodig heeft.

Waarom heeft u nu geld nodig?

Er kunnen allerlei redenen zijn waarom u nu geld nodig heeft. Misschien zit u gewoon krap bij kas en is het prettig om tijdelijk wat extra geld achter de hand te hebben. Of u moet een rekening betalen die hoger is dan u had verwacht. Bijvoorbeeld een energierekening of kosten voor een telefoonabonnement. Als u snel geld wilt lenen dan is dat mogelijk met een minilening.

Bijvoorbeeld bij Saldodipje (tot 1.500 euro) of Ferratum (tot 1000 euro. Deze aanbieders van minileningen hanteren wél zeer korte looptijden. De maximale looptijd van zo’n kleine lening bedraagt in de meeste gevallen 30 dagen. Let op: Minileningen staan alom bekend als dure leningen. Geld lenen kost altijd geld maar bij dergelijke aanbieders betaalt u in verhouding meer dan wanneer u een gewoon krediet -zoals een doorlopend krediet- zou afsluiten bij de bank.

Snel geld nodig? Dan is de minilening een logische keuze

Als u vandaag nog geld nodig heeft, dan is het aanvragen van een minilening een logische keuze. Want bijna alle andere leenvormen vallen af. Bij het aanvragen van een persoonlijke lening of een doorlopend krediet bijvoorbeeld bent u zo een week verder voordat u gebruik kan maken van het leenbedrag. Met een minilening staat het geld echter binnen 24 uur al op uw rekening. We leggen u hieronder uit hoe u een minilening aanvraagt.

Hoe een minilening afsluiten?

Het afsluiten van een minilening doet u gewoon online bij één van de minilening aanbieders. U geeft op de desbetreffende website aan welk geldbedrag u wilt lenen. Vervolgens kiest u voor een looptijd. De minimale looptijd is de alle drie de aanbieders 15 dagen. De maximale looptijd is 30 dagen.

We raden u aan om te kiezen voor de maximale looptijd indien u niet zeker weet of u het geld binnen 15 dagen kan terugbetalen. Als u eenmaal een bedrag en looptijd hebt gekozen, dan vult u het aanvraagformulier in. Zorg ervoor dat u belangrijke gegevens bij de hand heeft. Bij Saldodipje moet u zich eerst registreren voordat u het formulier kan invullen. Vul uw mobiele telefoonnummer en uw mailadres in.

Voorwaarden beetje geld lenen met spoed

Niet iedereen kan zomaar snel geld lenen. Heeft u nu geld nodig? Dan kan u alleen een aanvraag indienen als u de Nederlandse nationaliteit heeft en in Nederland woonachtig bent. Ook moet u beschikken over een vast inkomen van minimaal 900 euro per maand. Mensen die jonger zijn dan 21 jaar, die kunnen geen minilening afsluiten.

Houd de volgende gegevens/documenten bij de hand

Nu geld nodig? Vraag dan vandaag een kleine lening aan bij Ferratum of Saldodipje. Om uw aanvraag te bespoedigen is het nodig dat u een kopie maakt van uw identiteitskaart of paspoort. U kunt een kopie tijdens het aanvraagproces uploaden.

Direct geld lenen kost veel geld

Alhoewel de verstrekkers van minileningen aangeven dat u ‘slechts’ 13.9% rente betaalt (een jaarlijkse vergoeding), is dit percentage natuurlijk stukken hoger dan bij andere vormen van krediet zoals het doorlopend krediet of de persoonlijke lening. Leent u bijvoorbeeld 1000 euro, dan zijn de kosten daarvan 1000/100*13.9 = 139 euro. U moet er zeker van zijn dat u deze extra kosten kan betalen. En anders kunt u het beste geen geld lenen d.m.v. een minilening.

Wellicht zijn er voor u betere alternatieven zoals het aanvragen van een klein doorlopend krediet. Bij het aanvragen van een doorlopend krediet gaat er wel wat meer tijd overheen voordat u er gebruik van kan maken. Een andere mogelijkheid is onderhands geld lenen. Een onderhandse lening sluit u af bij vrienden of familie. Maar er zijn naast lenen ook andere manieren om aan geld te komen! Die delen we hieronder met u.

Tip 1: Ga klusjes doen en betaal daarvan je rekeningen

Heeft u nu geld nodig? Als u direct geld nodig heeft om een belangrijke rekening te kunnen betalen of om gewoon te kunnen eten, dan is het afsluiten van een minilening een mogelijkheid. Maar geld lenen kost geld. Het kan ook anders! Zo plaatsen veel mensen op Marktplaats oproepen voor klussen. Dit kunnen klusjes zijn in en om het huis. Zoals grasmaaien, de tuin aanschoffelen of de hond uitlaten. Er zijn altijd wel mensen bij u in de buurt die wel wat hulp kunnen gebruiken. En daar betalen ze u voor.

Tip 2: Verkoop spullen om aan geld te komen

Heeft u spullen die u niet gebruikt maar die wel wat geld kunnen opbrengen? Plaats deze op Marktplaats! Misschien heeft u nog een fiets die u niet gebruikt maar die wel wat waard is. Of kleding, apparatuur, een schilderij of servies. Gebruikte spullen leveren vaak gewoon nog geld op.

Tip 3: Vraag uw baas om een voorschotje

Hier is wel wat lef voor nodig maar als u een goede verhouding heeft met uw werkgever, dan kunt u hem vragen om een voorschotje. De meeste werkgevers willen best uw loon wat eerder uitbetalen. Het kost hen immers geen extra geld.

Rood staan bij de bank

Kunt u geen minilening afsluiten? En heeft u geen zin of tijd om oude spullen te verkopen om aan geld te komen of klusjes te doen? Dan is er nog één mogelijkheid om snel aan geld te komen en dat is door rood te gaan staan bij de bank. Bij de meeste banken is dat mogelijk met een krediet op betaalrekening.

U kunt maximaal 3 maanden doorlopend in de min staan. Daarna moet u minimaal 1 dag positief staan. Omdat roodstand een vorm van krediet is, wordt u wel geregistreerd (met een positieve registratie) bij de instantie BKR. Komt u uw betalingsverplichtingen niet na? Dan wordt de positieve registratie omgezet in een negatieve BKR-registratie.

Overigens moet u ook bij rood staan voldoen aan enkele voorwaarden. Zo moet u beschikken over een vast inkomen en mag u géén negatieve BKR-registratie hebben. Hoeveel u kan rood staan dat is afhankelijk van uw inkomen. Bij de meeste banken kunt u ten hoogste 1000 euro krediet opnemen met uw krediet op betaalrekening.