Ohra

Van oorsprong is Ohra een Nederlandse verzekergingsmaatschappij, die onderdeel is van Nationale-Nederlanden. Het bedrijf werd in 1925 opgericht als Onderlinge ziektekostenverzekeringsfonds van Hoogere Rijks Ambtenaren (OHRA).

Tegenwoordig biedt Ohra niet enkel verzekeringen aan, maar houdt het zich ook bezig met verschillende andere financiële producten bezig. Zo biedt Ohra onder meer mogelijkheden om te beleggen in verschillende fondsen, kunt u via Ohra geld sparen op uw eigen Ohra-rekening, enzovoorts.

In het verleden was het bij Ohra mogelijk om een consumptief krediet aan te vragen. Helaas is de organisatie hier in 2010 mee gestopt. Dit maakt dat het voor nieuwe klanten niet langer mogelijk is om een lening via Ohra af te sluiten. Bestaande klanten konden in 2010 bij Ohra blijven en kunnen hun lening hier verder aflossen tegen de bij het afsluiten van de lening gestelde voorwaarden.

Een lening van Ohra oversluiten

Mogelijk heeft u momenteel een lening lopen, die u nog aan het aflossen bent. In sommige gevallen is het interessant om deze lening over te sluiten. Dit geldt in het bijzonder voor leningen van deze kredietverstrekker, nu de organisatie zich niet meer op deze tak van de financiële branche richt.

Bij het oversluiten van een lening sluit u een nieuwe lening bij een andere kredietverstrekker af, om de lening bij uw huidige kredietverstrekker in een keer af te kunnen lossen. Wanneer de lening bij een andere geldverstrekker tegen een lagere rente kan worden afgesloten, levert u dit een besparing op uw maandlasten op.

Bij OHRA wordt de mogelijkheid geboden om naast uw vaste maandelijkse aflossing een extra deel van uw lopende lening af te lossen. Dit maakt het mogelijk om het resterende bedrag van uw lening in een keer te betalen, wanneer u elders een nieuwe lening afsluit. In het verleden werkte OHRA voor het verstrekken van kredieten samen met Santander Consumer Finance Benelux B.V. In 2014 werd ook die samenwerking gestopt, waardoor de organisatie ook niet meer als kredietbemiddelaar optreedt voor consumenten.

Geld lenen bij andere kredietverstrekkers

Wanneer u momenteel klant bent voor het afnemen van andere producten, kan het lastig zijn om een geschikte kredietverstrekker te vinden. Gelukkig zijn er verschillende kredietbemiddelaars die u in dit geval kunnen helpen. Een kredietbemiddelaar bekijkt op basis van uw kredietaanvraag welke organisatie de gunstigste lening voor u aanbiedt.

Vervolgens kunt u via de kredietbemiddelaar een lening bij deze partij afsluiten. Het is raadzaam om u bij het inschakelen van een kredietbemiddelaar vooraf in te lezen in de verschillen tussen leningen. Denk aan het verschil tussen een doorlopend en persoonlijk krediet.

Een persoonlijk krediet is bijvoorbeeld voornamelijk bedoeld voor mensen die een eenmalige hoge uitgaven moeten kunnen bekostigen. Hierbij kunt u denken aan een verbouwing of de aanschaf van een nieuwe auto. In het geval van een doorlopend krediet kunt u meerdere maanden achter elkaar een nieuwe lening afsluiten tegen een variabele rente. Dit is bedoeld voor mensen die regelmatig met onverwachte uitgaven te maken krijgen of bijvoorbeeld regelmatig een tekort aan liquide middelen hebben.

0 comments… add one

Leave a Comment