Onderzoek Geldshop toont aan dat meer mensen leningen samenvoegen

Geldshop dook de archieven in en onderzocht meer dan 96.000 kredieten die werden afgesloten in 2014, 2015 en 2016. De bemiddelaar in consumptieve kredieten constateerde dat steeds meer consumenten hun (dure) leningen samenvoegen tot 1 grote lening. Zo laten ze steeds vaker hun krediet op betaalrekening (roodstand), een webwinkelkrediet, een creditcardschuld en andere kleine leningen samenvoegen.

Geld besparen door leningen samen te voegen

Door te dure leningen samen te voegen kan ook u veel geld besparen. De kredietbemiddelaar schrijft op haar website dat in 2016 het aantal oversluitingen van leningen steeg met 29%. Opzienbarend of in ieder geval opvallend is, dat het totale leenbedrag wel daalt. Zo is het gemiddelde bedrag dat huishoudens lenen gedaald met maar liefst 8,3%! Voor het oversluiten van leningen in 2016, leenden Nederlanders plus minus 26.500 euro.

Een besparing kan al gerealiseerd worden door het oversluiten van 1 lening. Dat is vooral het geval bij dure persoonlijke leningen die in het verleden zijn afgesloten tegen een hoge rente die werd vastgezet voor een langere periode. Ook roodstand is een dure vorm van geld lenen en dit kan u het beste omzetten naar een klein doorlopend krediet.

Beginnen met een schone lei in het nieuwe jaar


Consumenten blijken aan het begin van het jaar met name grotere leningen over te sluiten. Zo blijkt uit onderzoek van Geldshop dat met name in januari en februari van 2016 het aantal oversluitingen op een hoogtepunt was. In deze periode werden de meeste leningen met hoge leenbedragen overgesloten.

Lening oversluiten met name rendabel bij hoge leenbedragen

Het samenvoegen van meerdere kleine leningen of het oversluiten van 1 grote lening, dat is met name interessant wanneer het in totaal gaat om hogere leenbedragen. Het kan bij een hoger leenbedrag een huishouden zo een besparing van enkele honderden euro’s per maand opleveren.

0 comments… add one

Leave a Comment