Paypal komt met een eigen creditcard

Het grote nieuws van vandaag is: Paypal komt nu dan ook eindelijk zelf met een eigen creditcard. Zo kunnen binnenkort Amerikaanse Paypal klanten het online betalingssysteem gebruiken voor betalingen in fysieke winkels.

Paypal creditcard voor offline betalen

Paypal zet binnenkort een creditcard op de markt waarmee haar gebruikers ook offline hun betalingen kunnen doen. Dit bracht persbureau Bloomberg deze week naar buiten. Dan Schulman (bestuursvoorzitter van Paypal) wil dat het bedrijf meer vertegenwoordigt wordt in het betalingsverkeer wereldwijd. Op dit moment heeft het bedrijf al zo’n 210 miljoen klanten, verspreid over de wereld. De creditcard moet tevens veilingsite Ebay helpen.

2% aankoopbedrag terug


Klanten krijgen een deel van hun aankoopbedrag, die ze doen met de betaalkaart van Mastercard, terug. Namelijk 2% van het totale aankoopbedrag. Deze bedragen worden teruggestort in de online portemonnee. Het blijkt dat veel klanten niet alleen shoppen in de fysieke wereld, maar ook online met de creditcard via Paypal winkelen. Dat schrijft Darrel Esch. Hij is commercieel directeur kredietverlening en leningen bij Paypal.

Meerdere tests

Het bedrijf heeft meerdere tests uitgevoerd bij een x aantal bedrijven met de kaart. Wat vooral opviel tijdens de tests was dat klanten veel vaker hun online portemonnee raadpleegden wanneer ze beschikten over de betaalkaart voor een lening. En daardoor gingen ook de online aankopen omhoog.

Het bedrijf wil veel zichtbaarder worden

Het Amerikaanse bedrijf zet momenteel vol in op zichtbaarheid. Zo sloten ze in de afgelopen tijd al diverse overeenkomsten met bedrijven met als doel om veel zichtbaarder te worden. Met Paypal is het voor consumenten straks ook mogelijk om betalingen in de App Store of in iTunes te doen. Op de beurs werd het nieuws met enig gejuich ontvangen. Vorige week werd het aandeel bijna een halve procent meer waard.

Comments on this entry are closed.