Rabobank

Rabobank geldt al jaren als een van de grootste Nederlandse bank. Met diverse fysieke vestigingen en een groot aanbod aan financiële producten, kunt u voor uiteenlopende zaken bij Rabobank terecht. Denk aan het investeren in aandelen of obligaties, het sparen van geld op een spaarrekening en het aanvragen van consumptieve kredieten. Er zijn verschillende kredietvormen die door Rabobank worden aangeboden. Bij Rabobank lenen maakt het zodoende mogelijk om een lening af te sluiten, die naadloos aansluit bij uw situatie! Kiest u voor een persoonlijke lening of een doorlopend krediet?

Hoewel Rabobank verschillende fysieke vestigingen in Nederland heeft, lijkt het haar diensten steeds meer online aan te bieden. Het online aanvragen van een Rabobank lening biedt consumenten daarbij tal van voordelen. Denk aan het feit dat een kredietaanvraag veel sneller in te dienen is. Daarbij is het voor Rabobank zelf mogelijk om sneller te reageren op een kredietaanvraag van consumenten. Dit geldt in het bijzonder wanneer u ook andere producten bij Rabobank afneemt. Denk aan een spaarrekening, een eerder afgesloten hypotheek voor uw woning, enzovoorts.

Verschillende Rabobank leningen afsluiten 

Een Rabobank lening wordt in verschillende vormen aangeboden, zoals eerder in dit artikel beschreven. Bij Rabobank lenen betekent naar eigen zeggen, dat u persoonlijk begeleid wordt bij het maken van de juiste keuze. U kunt voor het aanvragen van een lening een adviesgesprek aanvragen met een van de Rabobank adviseurs. Zij kunnen u meer vertellen over de verschillen tussen Rabobank leningen en u begeleiden bij het indienen van een kredietaanvraag. Mocht u zonder adviesgesprek een Rabobank lening willen afsluiten, dan is het belangrijk om u vooraf in te lezen in de verschillen tussen een persoonlijke lening en een doorlopend krediet.

Met een persoonlijke lening heeft u bijvoorbeeld een ideale oplossing voor een situatie waarbij u in een keer een groot bedrag moet bekostigen. U sluit een persoonlijke lening voor een bepaalde looptijd (vaak niet langer dan 10 jaar) af en betaalt over uw hoofdsom een vaste rente. Als alternatief voor een persoonlijke lening wordt door kredietverstrekkers een doorlopend krediet aangeboden. Een doorlopend krediet is een lening die u maandelijks aan kunt passen. In een maand met een laag inkomen of grote onvoorziene kosten kunt u de lening tot een maximumbedrag naar boven bijstellen. Mocht het een bepaalde periode juist erg goed gaan, dan kunt u een groter deel van uw lening aflossen. U betaalt maandelijks een vast deel van uw opgebouwde lening af tegen een variabele rente.

Online Rabobank leningen afsluiten 

Wanneer u weet welke kredietvorm u af wilt nemen bij Rabobank, kunt u online een kredietaanvraag doen. Hierbij geeft u een aantal persoonlijke gegevens mee, zoals uw inkomen, het inkomen van uw partner, enzovoorts. Op basis van deze gegevens, een eventuele BKR-registratie en uw financiële verleden bepaalt Rabobank uw kredietwaardigheid. Mocht dit voldoende zijn voor het door u aangevraagde krediet, dan zal Rabobank u een vrijblijvende offerte sturen. Nadat u ingestemd heeft met deze offerte, zult u uw inkomen vaak nog moeten bewijzen door kopieën van bankafschriften en uw loonstrookjes op te sturen.

2 comments… add one
  • De aanvraag is snel en soepel verlopen. Nadat alle documenten toegestuurd zijn, had ik al binnen een paar dagen de beschikking over het geldbedrag. In mijn geval een persoonlijke lening.

    Kortom: Goede ervaringen!

    Reply
  • Nadat ik via de website had aangegeven welk bedrag ik wilde lenen kreeg ik binnen 24 uur een telefoontje van een vriendelijke medewerker waarmee ik alles heb besproken. Een paar dagen later had ik het geld al op mijn rekening staan. Alles was vlot en soepel verlopen.

    Ik aan het iedereen aanraden!

    Reply

Leave a Comment