Rente geld lenen december 2017

Wat is de actuele rente op leningen in december 2017? Daarover informeren we u op deze pagina. Om de actuele leenrente op consumptieve kredieten en leningen te achterhalen, hebben we gezocht naar het ‘Euribor rentetarief’ voor de maand december.

Dit is het rentepercentage waartegen een aantal prominente banken in Europa elkaar leningen verstrekken (in euro’s). De Euribor rentetarieven zijn bepalend voor de rentes op bancaire producten in Nederland. Zodra de Euribor rente stijgt, stijgen de rentes op leningen en hypotheken na verloop van tijd mee. Andersom geldt natuurlijk hetzelfde.

Euribor rente december 2017

De rente waartegen Europese banken elkaar geld uitlenen is (tot nu toe) in de maand december gedaald met -0,188 %. Goed nieuws voor consumenten die in deze maand een hypotheek of lening willen afsluiten. De rente stijgt in ieder geval niet. U kan dus nog steeds goedkoop geld lenen tegen de laagste rente. De voorbij maand lagen de Euribor rentes ongeveer op hetzelfde niveau. Over het gehele jaar bekeken is de rente gedaald met – 0.12 %.

Stijgt de rente?

Stijgt de rente na december 2017? Bent u in 2018 duurder uit voor een lening? De prognose voor de komende jaren is nog onduidelijk. De hypotheekrente verwachting voor 2018 laat nog eventjes op zich wachten. De rente is afhankelijk van o.m. het opkoopprogramma van de ECB. De ECB heeft onlangs aangekondigd dat het stopt met het opkoopprogramma van dure leningen aan het eind van 2017. De kans is aanwezig dat daardoor de leenrentes iets gaan stijgen. Maar met zekerheid kunnen we dit niet zeggen. Veel hang ook af van de economische groei in Europa. Nu de rente verwachting zelfs over 2018 nog niet duidelijk is, spreekt het voor zich dat men voor 2019 al helemaal geen uitspraken durft te doen. Daarvoor is de economische groei nog te wankel en onzeker.

Rentebarometer banken

De banken gaan er vooralsnog vanuit dat de rente op langlopende hypotheken voor komend jaar stijgt. Momenteel is die rente gemiddeld 1.65 %. De kortlopende hypotheekrente blijft in 2018 gelijk. Deze staat op dit moment op 1.1 %. Dezelfde prognoses gelden voor consumptieve kredieten. Zie ook: rente doorlopend krediet en persoonlijke lening 2017. Al gelden voor deze leningen wel hogere rentetarieven.

0 comments… add one

Leave a Comment