Rofin

Als kredietbemiddelaar helpt Rofin consumenten bij het verkrijgen van een zo goedkoop mogelijk consumptief krediet. Dit kan een persoonlijke lening zijn, maar bijvoorbeeld ook een doorlopend krediet. Doordat Rofin als bemiddelaar optreedt, verstrekt deze partij zelf geen kredieten. Op de website van Rofin valt te lezen dat Rofin met verschillende partijen samenwerkt. Zowel met grotere financiële instanties, als met de kleinere, gespecialiseerde partijen. Houd er rekening mee dat het aantal financiële instanties waarmee Rofin samenwerkt enigszins beperkt is. Mogelijk vindt u een goedkopere rente wanneer u zelf een vergelijking tussen verschillende partijen maakt.

Voordat u een lening bij Rofin afsluit is het belangrijk om naar de verschillen tussen kredietvormen te kijken. Zo sluit u de juiste lening af en weet u zeker dat u profiteert van gunstige voorwaarden. Denk bijvoorbeeld aan een korte looptijd, een lening die boetevrij kan worden afgelost, enzovoorts. Naast de bemiddeling die Rofin voor u uit kan voeren, biedt Rofin hulp bij het adviseren over kredieten. Hoewel Rofin een fysieke vestiging heeft, biedt het haar diensten voornamelijk via haar website aan consumenten aan. Dit versnelt het proces van het aanvragen van een krediet.

Verschillende leningen via Rofin afsluiten 

Het afsluiten van een nieuwe lening begint bij het vinden van de meest geschikte kredietvorm. Hierbij heeft u de keuze tussen een persoonlijke lening en een doorlopend krediet. In sommige gevallen worden er verschillende andere kredietvormen aangeboden, zoals een WOZ krediet. Een WOZ krediet is specifiek bedoeld voor woningbezitters en lijkt veel op een persoonlijke lening. Het verschil is echter dat een WOZ krediet vaak specifiek wordt afgesloten voor het bekostigen van een verbouwing in huis.

Een persoonlijke lening bestaat uit een vooraf vastgelegd bedrag, waarover maandelijks een vaste rente betaald dient te worden. Hiermee kunt u de aanschaf van een nieuwe auto bekostigen, kunt u een caravan kopen voor uw vakantie, enzovoorts. Een persoonlijke lening heeft doorgaans een looptijd van vijf tot tien jaar. Een alternatief voor een persoonlijke lening is een doorlopend krediet. Bij doorlopende kredieten kunt u de hoogte van uw lening naar eigen inzicht aanpassen. In een maand met een laag inkomen leent u wat meer en in maanden dat het u financieel voor de wind gaat, lost u een groter deel van de lening af.

Online advies van Rofin 

Zoals reeds beschreven biedt Rofin niet alleen hulp bij de bemiddeling tussen kredietverstrekkers en u als consument. Ook kan Rofin u online of telefonisch van advies voorzien over de verschillende kredietvormen en het type lening die het beste bij u past. Zo weet u vooraf wat u kunt verwachten aan maandlasten, looptijden, enzovoorts. Het is sterk aan te raden om een dergelijk advies aan te vragen, alvorens u een lening afsluit.

Een kredietaanvraag kunt u via de website van Rofin indienen. Op basis van uw inkomen en het inkomen van uw partner zal Rofin bepalen of het door u aangevraagde krediet aan u toegekend kan worden. Mocht dit het geval zijn, dan zal Rofin meerdere kredietverstrekkers vragen u een voorstel te doen. Het gunstigste voorstel zal vervolgens ook daadwerkelijk aan u worden voorgelegd.

1 comment… add one
  • Via via ben ik bij Rofin terecht gekomen. Wat een lekker ouderwetse, degelijke en betrouwbare club. Volgens mij zitten ze in de buurt van Groningen en dat straalt er ook wel vanaf. Een helder en duidelijk advies gekregen over mijn persoonlijke lening. Zonder poespas, gewoon eerlijk en betrouwbaar. En een mooie lage rente. Dat is iets waar ik behoorlijk op let in ieder geval.
    Had ook een offerte aangevraagd bij de Rabobank. Die waren maar liefst ruim 2% duurder, en ook nog eens een stuk minder aardig bij het doornemen van de gegevens.
    Als je nog lekker nuchter wilt lenen adviseer ik je in ieder geval om eens contact op te nemen met Rofin

    Reply

Leave a Comment

Previous Post:

Next Post: