Samen in geld

Zoals de naam van kredietorganisatie Samen in Geld wellicht al doet vermoeden, biedt deze organisatie een platform waarop investeerders en kredietnemers worden samengebracht. In de afgelopen jaren zijn steeds meer van dit type platformen op het internet verschenen. Dit komt onder meer door het feit dat banken steeds minder gewillig zijn om kredieten aan consumenten te verstrekken. Dit maakt het lastiger om aan voldoende krediet te komen voor de aanschaf van een nieuwe auto, de verbouwing van uw woning, enzovoorts. Niet alleen voor kredietnemers is Samen voor Geld interessant, dat is het namelijk ook voor investeerders

Investeerders verdienen een steeds lager rendement over hun spaargeld. Op de bank is de rente beperkt en ook bij investeringen in aandelen of obligaties blijft een hoog rendement vaak uit. Door te kiezen voor Samen in Geld kunt u alsnog een mooi rendement over uw spaargeld verdienen, zonder dat u een bijzonder groot risico loopt. U kiest bijvoorbeeld helemaal zelf in welk project u wilt investeren en projecten worden gekeurd, alvorens zij ook daadwerkelijk worden aangeboden aan investeerders. U verdient op uw lening door de rentekosten die kredietnemers maandelijks aan u betalen.

Werking van Samen in Geld 

De werking van Samen in Geld is relatief eenvoudig. Op de website van deze organisatie kunt u zowel als kredietnemer, als ook als investeerder een persoonlijk account aanmaken. Met uw persoonlijke account kunt u direct nieuwe projecten aan het platform toevoegen, waarin investeerders vervolgens kunnen investeren. Houd er rekening mee dat Samen voor Geld volledig afhankelijk is van het aantal investeerders dat zich op het netwerk aangesloten heeft. Wanneer het aantal investeerders beperkt is, kan het lastig zijn om voldoende financiële middelen te vergaren voor het voltooien van dit doel.

Anders geldt voor investeerders dat zij met hun account kunnen investeren in de verschillende projecten die op de website worden aangeboden. U kunt vooraf meer informatie over een project lezen, zodat u weet waarin u investeert. Op basis van deze gegevens en het streefbedrag van de kredietnemers die het project hebben toegevoegd kunt u een investering doen. Let bij het uitzoeken van uw projecten goed op de looptijd van de leningen. U bent het door u geïnvesteerde geld immers kwijt voor de looptijd van deze lening en kunt uw investering niet tussentijds uit een project halen.

Meer weten over Samen in Geld? 

Bent u benieuwd of een platform zoals Samen in Geld ook wat voor u, als kredietnemer of kredietverstrekker, is? Op de website van deze organisatie vindt u meer informatie over de precieze werking van het platform. Lees de instructies vooraf goed door, zodat u niet voor onaangename verassingen komt te staan. Voor kredietnemers is het belangrijk om zich te beseffen dat het afsluiten van doorlopende kredieten niet mogelijk is bij Samen in Geld. Dit valt te verklaren door het feit dat Samen in Geld volledig afhankelijk is van de kredieten die door kredietverstrekkers beschikbaar worden gesteld. Voor een doorlopend krediet kunt u bij verschillende andere kredietverstrekkers terecht.

0 comments… add one

Leave a Comment

Previous Post:

Next Post: