De single veertiger kiest vaker voor prepaid boven telefoon op afbetaling

Via de site AMweb.nl kwamen we vandaag achter de onderzoeksresultaten van Geldshop. Deze kredietbemiddelaar deed onderzoek naar de strengere kredietregistratie in relatie tot het aantal telefoon abonnementen dat wordt afgesloten. Wat bleek? Van de respondenten van veertig jaar of ouder kiest het merendeel tegenwoordig voor prepaid boven een telefoon abonnement op afbetaling.

Bijna de helft van de Nederlanders kiest voor telefoonabonnement

Iets meer dan de helft van de Nederlanders (53%) kiest nog voor een gewoon telefoonabonnement. En dat desondanks een strengere kredietregistratie. 53% kiest voor een één- of tweejarig abonnement. Dus voor een abonnement waarbij een ‘gratis’ telefoon wordt geleverd. Bij een abonnement + telefoon met een waarde vanaf 250 euro, is de telecom provider verplicht om dit te melden bij het BKR. De telefoon wordt immers op afbetaling gekocht. Alle kredieten van consumenten vanaf 250 euro moet tegenwoordig bij Stichting Bureau Krediet Registratie worden gemeld.

Sim only abonnementen met 36% ook in trek


Circa 36% van de Nederlanders heeft een sim only abonnement. Dat is een abonnement waarbij de abonnementhouder maandelijks gebruik kan maken van een vast aantal bel- en/of internet. Dit is een abonnementsvorm zonder telefoon. De telefoon wordt door de consument zelf gekocht of hij maakt gebruik van een huidige toestel. Omdat er geen telefoon inbegrepen is, worden dit soort telecom abonnementen ook niet bij het BKR aangemeld.

10% kiest voor prepaid. 60% daarvan bestaat uit veertigers

Er is een kleine groep van 10% die niet wilt vastzitten aan een abonnement. Zij verkiezen een prepaid tegoed boven een sim only abonnement of abonnement met telefoon. Met een prepaid simkaart kan men zelf bepalen hoeveel men uitgeeft aan bellen en/of internetten. De prepaid telefoonkaart kan online worden opgewaardeerd met tegoed. Ongeveer 60% van die 10% bestaat uit veertigers. Het zijn vooral vrijgezelle mannelijke veertigers die kiezen voor een prepaid simkaart.

Meer mensen besparen op telefoons

De tijd dat mensen dure abonnement met de nieuwste telefoons afsloten, die periode lijkt een beetje achter ons te liggen. Steeds meer mensen besparen namelijk op hun mobieltje. Ze sluiten een goedkoop abonnement af met telefoon of kopen zelf een z.g. ‘refurbished telefoon’. Dit zijn gebruikte telefoons die worden opgefrist en eventueel worden voorzien van nieuwe onderdelen. Het onderzoek van Geldshop toont aan dat de helft van de consumenten tegenwoordig 1 jaar langer doet met zijn/haar telefoon.

Comments on this entry are closed.