Spotcap

Met een vestiging in vijf verschillende landen is Spotcap een kredietverstrekker in opkomst. In Nederland heeft deze kredietverstrekker een hoofdvestiging in Amsterdam. De algemene hoofdvestiging van Spotcap bevindt zich in Berlijn. Veel van de diensten worden echter online aangeboden aan consumenten. Naast de service die Spotcap Nederlandse consumenten aanbiedt, is deze kredietverstrekker ook actief in Engeland, Australië, Nieuw-Zeeland en Spanje. Opvallend is dat dit bedrijf pas in 2014 werd opgericht. Bij de oprichting van deze onderneming was ook een Nederlander betrokken.

In tegenstelling tot veel andere kredietverstrekkers richt Spotcap zich niet op particuliere consumenten. Met haar diensten probeert Spotcap namelijk voornamelijk zakelijke partijen aan te trekken, waarbij een aantal eisen gesteld worden aan deze zakelijke partijen. Zo is het voor een kleinere eenmanszaak niet mogelijk om een zakelijk krediet aan te vragen bij Spotcap.

Geld lenen bij Spotcap 

Duidelijk is dat Spotcap zich op een specifieke groep op de kredietmarkt richt. Op de website van Spotcap zijn een aantal eisen te vinden waaraan zakelijke partijen moeten voldoen, om in aanmerking te komen voor een krediet. Zo moet een bedrijf een minimale bruto jaaromzet van 200.000 euro hebben, moet het bedrijf minimaal 24 maanden actief zijn en moet de organisatie een Nederlandse, zakelijke bankrekening hebben. Dit geldt logischerwijs niet voor zakelijke partijen die in Engeland, Australië, Nieuw-Zeeland of Spanje een krediet aanvragen bij deze kredietverstrekker. Het spreekt voor zich dat uw organisatie in Nederland moet zijn ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

Wanneer uw organisatie in aanmerking komt voor de zakelijke kredietverstrekking van Spotcap, kunt u online een lening aanvragen. Tijdens het aanvragen van een lening dient u een aantal documenten te uploaden, waaruit blijkt dat de door u opgegeven inkomsten ook daadwerkelijk gehaald worden. Denk bijvoorbeeld aan een kopie van uw BTW-aangiftes, een kopie van uw jaarrekening, enzovoorts. Ook dient u inzicht te geven in uw bankgegevens om de lening toegewezen te krijgen door Spotcap. Over het algemeen duurt het volgens Spotcap op werkdagen niet langer dan 24 uur, voordat u een reactie krijgt op uw aanvraag.

Voordelen van kredietverstrekker Spotcap 

Bij kredietverstrekker Spotcap wordt de mogelijkheid geboden om geld te lenen zonder hier een onderpand voor te moeten hebben. Daarbij kunnen kredietaanvragen heel eenvoudig online worden ingediend, waardoor de toekenning van het krediet doorgaans sneller verloopt dan via een traditionele kredietverstrekker. Na goedkeuring van uw kredietaanvraag is het krediet direct voor u beschikbaar. U kunt zelf bepalen hoeveel u op welk moment opneemt, zodat u het krediet aan kunt laten sluiten bij uw uitgaven of investeringen in een bepaalde periode.

Iedere lening die u in de twee tot drie maanden na uw kredietaanvraag afsluit, krijgt een eigen aflostermijn. Over het algemeen wordt deze aflostermijn flexibel bepaald, met een maximum van vijftien maanden. Het door Spotcap verstrekte krediet kan erg fijn zijn voor de investering in nieuwe machines op de werkvloer, voor het vooruitbetalen van salarissen als uw debiteuren nog niet betaald hebben, enzovoorts. Ook voor een verbetering van uw crediteurenstand kan het afsluiten van een zakelijke lening interessant zijn. Zo kunt u schuldeisers op tijd blijven betalen!

0 comments… add one

Leave a Comment

Previous Post:

Next Post: