Sterke daling betalingsachterstanden door BKR-geregistreerden

Volgens de nieuwssite Nu.nl neemt het aantal BKR-geregistreerden gestaag af. Zo stonden er eerder in 2018 maar liefst 678.000 leners geregistreerd met een achterstand. Of te wel: Bijna 7% (6,6% om precies te zijn) van de kredietnemers die in totaal staan geregistreerd bij het BKR (Bureau Krediet Registratie).

Kredietbarometer

In 2012 is het BKR begonnen met het bijhouden van de gegevens van kredietnemers met een kredietbarometer. En sinds dat jaartal is het percentage nooit eerder zo laag geweest. Dat schrijft instantie BKR. In 2012 stond nog 7,5% van de geregistreerden met een betalingsachterstand in hun systeem.

10,4 miljoen personen

Bij het Bureau Krediet Registratie te Tiel staan op dit moment 10,4 miljoen Nederlanders in het systeem. Dat is een groei ten opzichte van 2012. Toen stonden er 8,8 miljoen mensen in de database. Dat komt doordat nu ook kleine kredieten worden genoteerd door het BKR. Zo zijn telecomproviders verplicht om sommige abonnementen met gatis telefoon door te geven én worden nu ook private leasecontracten opgenomen in het systeem. Bij geld lenen moeten kredietverstrekkers overigens altijd een BKR-check doen.

Personen met achterstanden neemt af

Ook al staan er sinds 2012 meer mensen geregistreerd, toch zijn die cijfers zeer relatief. Want het aantal personen met een achterstand neemt procentueel gezien af. In 2015 werd er nog een record gevestigd. Toen hadden zo’n 778.000 personen een betalingsachterstand op hun krediet (9,4%). Wilt u geld lenen zonder BKR toetsing? Klik op de link en ontdek wat uw mogelijkheden zijn.

0 comments… add one

Leave a Comment