Vanaf september lage maandlasten dankzij langere looptijd bij Interbank

Heeft u momenteel een lening met hoge maandlasten? Dan kunt u daar vanaf 1 september dit jaar (2017) verandering in brengen. U kunt namelijk sinds kort uw lening onderbrengen bij Interbank met een langere looptijd.

Een lange looptijd verlaagt de maandlasten van uw lening enorm. Hieronder leest u meer over het oversluiten van uw lening naar Interbank.

Lage maandlasten door langere looptijd

Leningen met een lange looptijd zorgen automatisch voor lagere maandlasten. U kunt immers het leenbedrag uitsmeren over een langere periode. Zo bent u wel langer bezig met aflossen maar bent u maandelijks minder geld daaraan kwijt. Is uw interesse gewekt? Dan vertellen we u hieronder meer over de maximale looptijd bij Interbank voor consumptieve kredieten.

Geen 10 jaar maar 15 jaar

Interbank was de eerste kredietverstrekker in Nederland die langere looptijden voor consumptieve kredieten hanteerde. Een consumptief krediet is een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Bij andere banken en geldverstrekkers is de maximale looptijd voor deze leningen 10 jaar. Bij Interbank kon men al een consumptief krediet aanvragen met een lange looptijd van 15 jaar.

Echter, deze looptijd was alleen bedoeld voor consumenten die een restschuld moesten financieren, of een verbouwing/renovatie. Nu is de looptijd echter voor iedereen verruimd. Zo kunt u ook in aanmerking komen voor een krediet met een veel langere looptijd! En u kan uw huidige lening met een korte looptijd bij deze bank omzetten naar een Interbank lening met een lange looptijd.

Getoetst op uw kredietlast


Een nieuwe geldlening bij deze bank aanvragen? Dan wordt uw aanvraag op uw huidige kredietlast getoetst en niet meer op uw inkomen. Als u de maandlasten kan dragen, dan is dit voor de bank dus voldoende om u een krediet te verstrekken. Het maximale krediet dat u kan afsluiten bedraagt 75.000 euro.

Voorwaarden lange looptijd lening

Er zijn wel een paar voorwaarden waaraan u moet voldoen om een krediet af te sluiten of om uw bestaande lening over te sluiten naar Interbank. Zo kunt u niet boetevrij versneld aflossen. Als u een lening oversluit, dan mag u niet dit kredietbedrag verhogen. Als ondernemer (zzp’er) komt u niet in aanmerking voor een lening met een langere looptijd van 15 jaar.

0 comments… add one

Leave a Comment