Verlengen hypotheek brengt veel 50-plussers in grote problemen

Bent u 50-plusser en bent u van plan om uw hypotheek binnenkort te verlengen? Wacht daar dan nog eventjes mee. Want volgens de ING kan het verlengen van een hypotheek sommige 50-plussers in de problemen brengen, en dan met name de groep die zich niet goed voorbereid heeft.

De bank deed daar onderzoek naar. Overigens blijkt dat veel 50-plussers tevreden zijn met hun woning en hypotheek. Ze maken zich over het algemeen nauwelijks zorgen over hun hypotheek.

Wim Flikweert waarschuwt 50-plussers

Ondanks dat ze niet zeker weten of hun inkomen in de toekomst een zekerheid blijft. En juist voor de mensen die wat minder zeker zijn van hun inkomen, is het wel zo verstandig om voor de eindtijd van de hypotheek actie te ondernemen. Dat zegt Wim Flikweert in het Radio 1 Journaal van de NOS. Wim Flikweert is manager wonen bij de ING bank.

Mensen komen te laat in actie


Ouderen gaan er vanuit dat het verlengen van hun hypotheek zonder problemen zal verlopen, omdat ze vaak veel overwaarde op hun woning hebben. Deze groep gaat er vaak vanuit dat ze die overwaarde kunnen laten meetellen bij een nieuwe hypotheekaanvraag. Echter is dat niet het geval. Want bij de verlenging van hypotheken (op het eind van de looptijd) letten banken met name op het inkomen. Vaak is dat voor 50-plussers niet meer toereikend.

Inkomen is erg belangrijk!

Ouderen hebben een goed gevoel bij hun hypotheek als het eind van de looptijd nadert. Maar deze mensen moeten veel eerder in actie komen. Want het inkomen is erg belangrijk. Flikweert raadt oudere huizenbezitters aan om tijdig een adviesgesprek aan te vragen bij hun bank. Het is dan vaak mogelijk om onzekerheid nog te repareren.

Hypotheek vergelijken via Leningen.nl

Bent u vijftig jaar of ouder en nadert de eindtijd van uw hypotheek? Dan moet u binnenkort een nieuwe woonlening afsluiten. Ouderen kunnen doorgaans iets minder lenen. Daarnaast kan u vanaf 2018 nog maar 100% van de taxatiewaarde van uw woning lenen. U kunt bij Leningen.nl diverse hypotheken van verschillende banken met elkaar vergelijken. Doet u dit ruim voor de eindtijd van uw hypotheek. U weet dan waar u aan toe bent en kunt mogelijk op tijd actie ondernemen.

0 comments… add one

Leave a Comment